TRIJUMF

ZVEZDA SE IZVUKLA U TRILERU - SPANULIS SE UMALO RADOVAO! Veliko vođstvo, pa opuštanje, Grci PROMAŠILI šut za pobedu!

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Crveno-beli slavili su posle nove dramatične završnice.

Crvena zvezda - Peristeri
Izvor: Arena Sport/Screenshot

Crvena zvezda upisala je treću pobedu na pripremama i to posle nove drame. Imala je dvocifreno vođstvo u nekoliko navrata, mogla je sve da završi znatno ranije, a onda je Moraitis imao šut za pobedu uz zvuk sirene. Nije pogodio, pa je savladan Peristeri na turniru u Nikoziji (Kipar) - 73:72 (21:16, 17:15, 21:22, 14:19). Upisan je trijumf protiv tima koji vodi legendarni Vasilis Spanulis, a sada sledi duel sa Olimpijakosom (subota 17 časova)

Tim Vlade Jovanovića pokazao je ponovo dosta oscilacija, kao u nekim prethodnim mečevima. Napadački se previše oslanjao na šut za tri, nije uspevao da nađe poene u reketu kada je bilo najvažnije, uz defanzivne probleme. Na pripremama rezultati nisu najbitniji, ali je mladi stručnjak imao prilik uda vidi na čemu će sve morati da radi pred početak nove sezone. Na ovom meču nije bilo Nemanje Nedovića i Dalibora Ilića, a najefikasniji bili su Dobrić sa 16 i Bentil sa 15 poena.

Zvezda je počela meč serijom 6:0 i nedugo posle toga razlika je otišla i na dvocifrenu (17:7). Grčki tim je spustio minus (18:14), ali je srpska ekipa brzo vratila prednost (31:18). Na poluvremenu je razlika bila jednocifrena (38:31). Odličan je bio Ognjen Dobrić sa 11 poena. Povratak na teren protekao je u znaku Bena Bentila. Pogađao je za tri, za dva, imao sjajan skok na obe strane terena. Da su Džon Holand i Džejlen Adams bili malo precizniji razlika pred poslednji kvartal bila bi sigurno još veća (59:53). Spanulis je za to vreme bio aktivan uz teren, konstantno je dobacivao i savetovao svoje izabranike.

Četvrtu deonicu započeo je Nikola Ivanović sa dve trojke (65:53). Oslonila se Zvezda previše na šut za tri poena, gotovo da nije pokušavala za dva u prvih pet minuta poslednje četvrtine. Adams je dao trojku, pa je on pogodio sa poludistance, što je bio prvi pogodak za dva u četvrtini. Nedostajala su rešenja pod košem, što se videlo i po izgubljenim loptama u pokušaju da se proigaju centri, Adams je ušao u kontra ritam, napravio seriju grešaka i Peristeri se vratio (72:70). Mitrović je bio polovičan sa penala, Radanov je zakucao, Mitrović je potom promašio zicer na obruču, pa je Moraitis promašio šut za pobedu...