"DOK SAM JA TU..."

PRE BIH GUBIO SA SVOJIMA, NEGO DA POBEĐUJEM SA STRANCIMA: Košarkaška legenda oštro o glavnoj temi Eurobasketa!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Pablo Priđoni ima jasan stav po pitanju stranaca u reprezentacijama.

Izvor: Profimedia/Rafael Vieira/AGIF/Sipa USA

Prošle nedelje je završen Eurobasket, a jedna od glavnih tema turnira bilo je pitanje stranih košarkaša u reprezentacijama. Španija je došla do titule vođena Amerikancem Lorenzom Braunom, a i pregršt drugih selekcija je birala "lakši put" da kvalitet u nacionalnom timu pojačaju stranim igračima.

Ipak, protiv toga je selektor Argentine, slavni Pablo Priđoni. On je oštro istupio po pitanju naturalizovanih igrača u nacionalnim timovima.

"Oduvek sam bio protiv naturalizacije – dokle god sam ja u reprezentaciji, to se neće desiti, neće biti ni član stručnog štaba iz druge zemlje. Kada ja ne budem tu, neka drugi odluče", jasne su reči Priđonija.

Priđoni, koji je sa legendarnom generacijom Argentine osvojio bronzu na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, naveo je upravo primer Lorenza Brauna, bivšeg košarkaša Crvene zvezde.

"Po mom mišljenju, nacionalni tim treba da bude ‘čist‘ – već imamo klupska takmičenja za igrače širom sveta da se takmiče jedni protiv drugih, i to je fantastično. Protiv sam tog pravila – radije bih izgubio sa igračima iz svoje zemlje nego pobedio sa igračem koji nije Argentinac. Mislim da Lorenzo Braun ne oseća težinu španskog dresa kao Serhio Ljulj ili Rudi Fernandez, i tu se diskusija za mene završava", zaključio je Priđoni.

Nedavno je u intervjuu za MONDO sličnog stava bio i Čarls Dženkins, košarkaš FMP-a koji poseduje srpski pasoš, istakavši da nikada ne bi igrao za selekciju Srbije. Kakav je vaš stav po tom pitanju?