OPA!

RADONJIĆ DOVODI HIT IGRAČA SA EUROBASKETA: Frka zbog brata, tripl-dabl i ISTORIJSKO polufinale, pa poziv iz Atine!

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Mateuš Ponitka mogao bi da raskine ugovor sa Italijanima i da pređe kod Dejana Radonjića i igra Evroligu.

Izvor: MN Press

Dejan Radonjić je ovog leta preuzeo Panatinaikos i "skockao" ga po svom utisku, ali izgleda da nije kraj pojačanjima. Trofejni crnogorski stručnjak želi da za kraj prelaznog roka uoči nove sezone u Evroligi dovede i košarkaša koji je potpuni hit Eurobasketa, iako na kraju nije bio uvršten u "idealnu petorku".

U pitanju je poljski košarkaš Mateuš Ponitka koji je svoju reprezentaciju vodio do polufinala EP, a najupečatljiviju partiju odigrao je protiv Slovenije u četvrtfinalu kada je zabeležio tripl-dabl, tek treći u istoriji turnira. Zbog svega onoga što je pokazao u dresu Poljske javio mu se i Panatinaikos, tako da bi Ponitka mogao vrlo brzo da ode u Atinu, iako je uoči polaska na reprezentativne obaveze dogovorio sve sa Ređo Emilijom.

Za italijanski klub je potpisao na dva meseca, ali navodno postoji klauzula po kojoj bi mogao da ode bez obeštećenja, pa zbog toga Panatinaikos ozbiljno razmišlja da to iskoristi dok nije počela nova sezona.

Krilni košarkaš reprezentacije Poljske je na devet mečeva na EP u proseku beležio 13,4 poena, 5,7 asistencija i 5,3 skokova, pa ne čudi zašto bi ga Dejan Radonjić rado video u Atini. U međuvremenu je već potpisao Lija Parisa, Panajotisa Kalaicakisa, Nejta Voltersa, Marijusa Grigonisa, Derika VIlijamsa...

Podsetimo i da je Mateuš Ponitka umalo odustao od učešća na Eurobasketu 2022 pošto je selektor Igor Miličić razmišljao da pozove i njegovog brata Marsela sa kojim je u velikoj svađi, kao i sa čitavom porodicom.