MONDO NA TERENU

JOKIĆ POGNUTE GLAVE, A POCEKO VRIŠTI KOD JANISA – E, TO SE DESILO! Ovo niste vidjeli u prenosu! (VIDEO)

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Srbija je igrala sjajno dok se igralo na klasu, a kada je bilo potrebno da se "poleti" na terenu – prizemljeni su, a poletio je Đanmarko Poceko. I to u naručje Janisa Adetokumba. Od izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića

Izvor: MONDO/Nikola lalović/Twitter/@BasketNews_com

Reprezentacija Srbije ispala je sa Evropskog prvenstva u košarci u osmini finala, mnogo prije nego što je iko očekivao. Posle odličnih igara u pripremnom periodu, dvije pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i perfektne grupne faze u Pragu – muk, nevjerica i poraz.

Na kraju, Đanmarko Poceko je bukvalno vrištao u hodniku u kome je miks zona i bacao se svima u zagrljaj, a na tviteru se pojavila slika na kojoj se vidi da se bacio u naručje čak i Janisu Adetokumbu koji se spremao za meč Grčke sa Češkom koji se igra od 20:45.

Scena u kojoj pred miks zonom Poceko vrišti, skače, baca se svima u naručje, a Nikola Jokić pognute glave napušta teren i odlazi u svlačionicu najbolje opisuje ovaj meč. Sa jedne strane polet, snaga i sreća, a sa druge tuga, muk i utučenost.

Već pred kraj druge četvrtine Poceko je morao napolje, jer je dobio drugu tehničku, a njegova ekipa je jednostavno pratila njegovu energiju.

Na 8:30 do kraja druge četvrtine Srbija je pokazaola zube – Marko Jagodić-Kuridža se, doduše nepotrebno, bacio u noge jednom igraču Italije kako bi osvojio loptu, nije uspio i primili smo trojku. Možda za samo akciju to zaista nije bilo potrebno, ali da smo primili više takvih poena iz sličnih reakcija, možda naš tim ne bi izgledao tako "ravno" tokom ostatka meča.

Već na četiri minuta do kraja utakice sve je izgledalo izgubljeno, ne toliko zbog minusa koji je i mogao da se stigne, već zbog energije koje nije bilo.