CRTA SE KOSTUR!

HRVATSKA U NEIZVJESNOM MEČU SAVLADALA UKRAJINU, KOMŠIJSKI DERBI U 1/8 FINALA VJEROVATNO NEĆEMO GLEDATI

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Selekcija Hrvatske je pobjedom nad Ukrajinom stigla do trećeg mesta u grupi C i poslala Italiju na eventualni megdan sa Srbijom.

Izvor: MN Press/Profimedia

Košarkaši Srbije saznali su ime eventualnog protivnika u osmini finala Eurobasketa ukoliko u četvrtak uveče i zvanično potvrde prvu poziciju u grupi D.To će biti reprezentacija Italije, koja je završila na četvrtom mestu u grupi C, a sve zahvaljujući pobedi Hrvatske protiv Ukrajine!

Nema više nikakve dileme - Hrvatska je u poslednjem kolu grupne faze savladala Ukrajince 90:85 i tako se plasirala na treće mjesto grupe C!

 Hrvati su u tjesnoj utakmici dugo strijepili, ali su u poslednja četiri minuta meča nošeni Bojanom Bogdanovićem uspjeli da "prelome" Ukrajince i stignu do "zlata vrijedne" pobede. Tako će sa trećeg mjesta ići na drugoplasirani tim iz grupe D, koji će biti Finska pod uslovom da Srbija večeras pobijedi Poljsku.

Ukrajina ovim porazom završava na drugom mjestu u grupi C, dok su Italijani četvrti i biće rival Srbije ukoliko "orlovi" večeras od 21.00 savladaju Poljsku i tako osiguraju prvo mjesto u grupi D. Inače, ranije je utvrđeno da će, ukoliko Srbija bude prva u grupi, njen par u osmini finala s Italijom "ukrštati" u četvrtfinalu sa parom Francuska - Turska.

U timu Hrvatske je najbolji bio Bojan Bogdanović sa 27 poena, Dominik Mavra je dodao 13, a Krunoslav Simon 11. Što se tiče Ukrajine, prvi poenter je bio Volodimir Herun sa 21 poenom, Bogdan Bliznjuk je imao 16, dok je Svjatoslav Mihailijuk dodao 14 poena.