Košarka

BRAVO MOMCI! NAŠI KOŠARKAŠI SIGURNOM POBJEDOM ODŠKRINULI VRATA NOKAUT FAZE!

Autor Mirela Ljumić

Sjajnu igru crnogorske reprezentacije ovog puta ispratio je i rezultat. Žrtva je bila Belgija, koju su izabranici Boška Radovića savladali rezultatom 76 : 70.

Izvor: MONDO

Uspjeli su naši momci da se izdignu nakon teškog poraza od Turske, pa su danas preskočili važnu prepreku na putu do 1/16 finala Eurobasketa.

Kontrolisala je Crna Gora dešavanja od početka meča - uspjela je da timskom odbranom limitira belgijsko najjače oružje (šut za 3), u napadu je predvođena ponovo fenomenalnim Dubljevićem (zabilježio dabl dabl sa 21 poenom (18 u prvom poluvremenu!) i 11 skokova) konstantno održavala rezultatski plus, i tako ostvarila prvu pobjedu na prvenstvu!

Izvor: Twitter/EuroBasket/printscreen

Naši su dobro otvorili meč, nakon uvodnog vođstva Belgije uspostavili su svoj ritam, pa je prvi period igre završen rezultatom 17:14.

U drugom dijelu igre Dubljević i drugovi su došli i do dvocifrene prednosti (+15), ali se na odmor otišlo sa tada skromih 5 poena "viška".

Ključna je bila treća četvrtina (31:18), u kojoj je naša reprezentacija bila posebno napadački inspirisana, pa je zahvaljujući tome na početku poslednjeg kvartala otišla na rekordnih +20.

Belgijanci su tada pokušali da se vrate, prevashodno ishitrenim šutevima za 3, u našim redovima je došlo do minimalnog opuštanja, pa krajnji rezultat i ne oslikava realan odnos snaga na terenu.

Stamenom Nikšićaninu u ofanzivi pomagao je bekovski tandem Perry (19 poena, 5 asistencija) - Mihailovic (14 poena).

Pogađali su još Radović i Simonović sa po 6, te Popović i Drobnjak sa po 5 poena.

Sledeći meč Crna Gora igra sjutra sa Bugarskom u istom terminu, a ako se ponovi ovakvo izdanje, ne sumnjamo u pobjedu i prolazak u narednu fazu! 

Izvor: Twitter/EuroBasket/printscreen