Košarka

RADOVIĆ NAKON PORAZA: ODIGRALI SMO ODLIČNO, OSTAJE ŽAL ZBOG ZAVRŠNICE

Autor Kristina Mitrović Izvor CdM

Našem selektoru teško je pao uvodni poraz od Turske, što se poslije same reakcije na terenu, da zaključiti iz obraćanja novinarima.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

"Čestitam Turskoj na pobjedi. Odigrali smo odličnu utakmicu, ali zašto nismo pobijedili, ne pitajte mene. Ne znam, osjećam se prilično razočarano, ne zbog poraza, već kako smo poraženi. Igrali smo hrabro, disciplinovano i moram sa tim da budem zadovoljan" , kazao je Radović, aludirajući na prelomnu sudijsku odluku.

"Imali smo ta loša tri minuta na kraju druge četvrtine, kada su oni otišli na 10 razlike. U nastavku smo odigrali odlično. Kada sklonim ove trenutne misli, imali smo tri šanse da pogodimo za pobjedu. Ostaje žal što nismo pobijedili u ovoj utakmici" , nastavlja selektor.

Ipak, i prije počeka turnira znalo se da su ključni mečevi za naš tim oni sa Bugarskom i Belgijom, a sličan osvrt na situaciju imao je i Radović:

"Došli smo spremni. Dobro smo radili. Momci vjeruju u ovo što rade, ja u njih, a oni u mene. Moramo da ovu utakmicu arhiviramo, sjutra je novi dan. Imamo Belgiju i Bugarsku, dvije utakmice koje će odrediti dalji tok takmičenja što se nas tiče."

Marko Simonović je sporni detalj prokomentarisao kratko za Vijesti:

"Nisam vjerovao kada sam vidio da mi nije dosuđen faul, moraću da pogledam snimak da bih shvatio je li bio ili ne."