VAŽAN TRIJUMF

BOSNA JE MORALA DA POBEDI - PREOKRET NA STARTU EUROBASKETA: Musa i Nurkić vodili kolo, "zmajevi" sanjaju osminu finala!

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Mađarska jeste vodila, ali nije uspela da savlada Bosnu i Hercegovinu.

Izvor: Profimedia/Marius Becker/dpa

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odlično je počela takmičenje na Evropskom prvenstvu, pošto su prvog dana turnira upisali važnu pobedu. Oni su savladali Mađarsku i tako stigli do trijumfa koji bi mogao da im bude presudan u borbi za plasman u drugi krug takmičenja.

BIH - MAĐARSKA 95:85
/17:23, 28:23, 28:17, 22:22/

Reprezentacija Mađarske je bolje otvorila utakmicu. Nakon prve četvrtine Mađari su imali prednost od šest poena razlike. Druga četvrtina je donela bolju igru "zmajeva" koji su usjeli do poluvremena da priđu na minus jedan - 45:46.

Totalno buđenje BiH viđeno je u trećoj četvrtini koju su dobili 28:17, pa je nakon treće deonice rezultat je bio 73:63 za "zmajeve". Od tada je polako postajalo jasno da Mađari neće imati snage da izađu na kraj sa Jusufom Nurkićem i drugovima. Istina, uspeli su Mađari da u poslednjoj četvrtini priđu na dva poena razlike, ali bolje od toga nije išlo. Na kraju je Bosna i Hercegovina stigla do pobede dvocifrenom razlikom.

Najefikasniji u njihovom timu bili su Musa i Nurkić sa 19 poena. Robertson je postigao poen manje, a Halilović 16. Atić, Gegić i Vrabac su dodali po pet. Kamenjaš je postigao četiri, Sulejmanović tri, a Lazić jedan poen. Najefikasniji na utakmici je bio Benke sa 20 poena. Hanga je dodao 16, Vojvoda 15, Elingsfeld 12, Hopkins 7, Alen i Keler po pet poena.

Reprezentacija BiH za dva dana (03.09) igra drugi meč Eurobasketa protiv Nemačke. Taj susret je zakazan za 14.30 časova, a biće zanimljivo videti mogu li "zmajevi" da zaprete i Nemcima.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt