OP!

AKO TAKO IGRAMO - NIKO NE MOŽE DA NAS DOBIJE! Izgubio od Srbije, ali Turčin iz NBA svima PRETI pred Eurobasket!?

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Turska je još jedna reprezentacija koja se nada iznenađenju na predstojećem Eurobasketu.

Izvor: YouTube/Philadelphia 76ers/Screenshot

Turska je zaređala četiri poraza uoči početka Eurobasketa, između ostalog i od Srbije, međutim jedan od njihovih najboljih košarkaša Furkan Korkmaz veruje da su u najužem krugu favorita. FIBA ne misli da je to tako, Turska je tek deveti favorit na predstojećem Evropskom prvenstvu, ali Korkmaza baš to što smatra da se njegova reprezentacija potcenjuje u javnosti - dodatno motiviše da naprave veliko iznenađenje koje niko trenutno ne očekuje.

"Ne volim da pričam posebno o protivnicima jer mislim da smo mi tim i da je samo to bitno. Ako izađemo svaki put na teren i odigramo našu najbolju košarku - ne postoji tim koji može da nas dobije", poručio je veliki optimista Furkan Korkmaz koji je svestan toga da kvalitet nisu pokazali tokom pripremnog perioda.

Turska je uglavnom igrala "divlju" košarku u kojoj uloge nisu jasno raspoređene, tako da je Korkmaz recimo protiv Srbije ubacio 18 poena (šut 6 od 12), dok je recimo tri dana pre toga protiv Letonije imao gotovo upola manje šuteva, ujedno i daleko sporedniju ulogu od one koja se možda očekivala od košarkaša Filadelfije. Da nije sve kako treba, možda najbolje govore i reči Šejna Larkina koji je navijačima objašnjavao da "ne igra isto u Efesu i Turskoj", iako je trener isti.

"Nismo mnogo pokazali tokom priprema, ali bilo je pozitivnih stvari. Ozbiljno se spremamo, naučili smo lekcije i nadamo se da ćemo odigrati dobar turnir. Uzbuljeni smo zbog početka Evropskog prvenstva i hoćemo da dobijemo svaki meč", poručio je Korkmaz koji je dodao da je povreda iza njega i da će biti potpuno spreman.

Turska je inače jedna od šest reprezentacija koje se takmiče u grupi "A" koja je smeštena u Tbilisi. Osim njih, u grupi su još Španija, Crna Gora, Belgija, Bugarska i domaćin Gruzija.

Poslušajte i najavu Eurobasketa koju su vam pripremili autori podkasta "Šesta lična" Miloš Jovanović i Edin Avdić.

Šesta lična
Izvor: YouTube/MONDO portal