Užasno...

"HTIO SAM DA SE UBIJEM!" - ŠOKANTNO PRIZNANJE NBA ZVIJEZDE: Dobijao milione, nije igrao košarku, a život mu bio PAKAO!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Košarkaš koji je ovog ljeta promijenio tim u NBA ligi tokom prethodnih godina preživio je svašta, a izdržao je samo zbog porodice!

Izvor: Profimedia

Višestruki Ol-star i svojevremeno jedan od najboljih bekova NBA lige Džon Vol (31) otkrio je u jednom intervjuu da je pomišljao na najgore - da sebi oduzme život! Dok je prolazio kroz veoma težak period košarkaš Klipersa nije vidio svjetlo na kraju tunela, a problemi koji su se gomilali gurali su ga ka ambisu...

Sve to dešavalo se u prethodne dvije-tri godine, dok je njegova familija prolazila kroz veoma težak period, a on bio teško povrijeđen. U razmaku od godinu dana preminule su mu majka i baka, a on je NBA košarku samo gledao zbog problema sa Ahilovom tetivom. Ljubitelji NBA košarke gledali su ga samo kroz ogroman ugovor koji ima, a iza svega se krila nevjerovatna priča.

"Razmišljao sam o samoubistvu. Pokidam Ahilovu tetivu, moja mama premine, moja baka umire godinu dana kasnije, sve to usred COVID-a. Odlazim na hemoterapiju, sjedim pored moje majke tokom njenih poslednjih udisaja, u odjeći koju tri dana nisam promjenio", ispričao je Vol. Bili su to najteži trenuci njegovog života, a košarka mu nije bila ni na kraj pameti!

"Moj tim, majka moje djece... Moji klinci... Oni su bili sjajni. Gledao sam ih i mislio da ako to mogu da preživim, mogu sve. Ne volim da pričam o tome jer svako prolazi kroz teške trenutke. Želim da ponovo budem na vrhu, vidim da i navijači žele da ponovo igram. Za mene to znači mnogo", ispričao je američki košarkaš.

Sada djeluje da je Vol pobjedio probleme koje je imao i da je spreman da zaigra košarku. On je od ljeta 2017. godine do danas - u roku od pet godina - odigrao samo 113 mečeva u NBA ligi, a mnogo više propustio je zbog problema koji su ga godinama mučili. Simboličan odlazak u Los Anđeles mogao bi da bude novi početak za beka koji je najbolje partije pružao u Vašingtonu. Jasno je da više neće imati takvu ulogu i da sada neće morati da bude prva zvijezda tima, a možda bi baš te okolnosti mogle da mu prijaju na povratničkom putu u NBA.