Šokantno!

ZEMLJA JE RAVNA, LETEO SAM 20 SATI I NISAM BIO NAOPAKO: Šekil O'Nil šokirao Australiju - ima "dokaze" za ludu teoriju!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Nekada jedan od najboljih košarkaša sveta izneo je veoma čudnu teoriju.

Izvor: Youtube/ Kyle and Jackie O/printscreen

Nekada je Šekil O'Nil bio jedan od najboljih centara NBA lige, danas prepoznatljivo TV lice na američkim kanalima, a u međuvremenu i bivši košarkaš bavi razotkrivanjem "istina". Gostujući u jednom podkastu u Australiji, Šekil O'Nil je objasnio zašto smatra da je planeta na kojoj živimo ravna!

Amerikanac je leteo na drugi kraj sveta punih 20 sati, a kako je rekao u podkastu, tokom tog leta njegov avion se nije prevrnuo. Zvuči veoma čudno i nije baš najjasnije kako je Šek očekivao da se stiže u Australiju, ali je njemu to dovoljno dobar dokaz. Po njegovom mišljenju, trebalo je da bude naglavačke u avionu da bi se dokazalo kako je planeta okrugla?!

Takođe, Šekil O'Nil imao je zanimljivo zapažanje i zbog rotacije jer je on godinama živeo pored jezera koje se nikad nije pomeralo...

"To je teorija, samo teorija, uče nas mnogo toga. Ovo je samo teorija. Danas sam leteo 20 sati avionom od SAD do Australije. Nisam se prevrnuo, niti sam leteo naopačke. Kažu da se zemlja okreće. Živeo sam na jezeru 30 godina i nikada nisam video da se jezero pomera levo ili desno", izjavio je Šekil O'Nil i tako izazvao veliku polemiku.

Nekadšanji centar nije prvi poznati košarkaš sa ovim kontroverznim stavom. Poznato je da Kajri Irving ne veruje u okruglu planetu i u brojne dokazane stvari poput gravitacije, a svojevremeno je čak pokušao da demantuje postojanje dinosaurusa. Plej Bruklina jedan je od najpoznatijih ljudi koji tvrdi da moderna nauka pokušava da prevari ljude, pa se u skladu sa tim nije vakcinisao protiv korona virusa i zbog toga je propustio veći deo prethodne sezone.

Takođe, Džej Ar Smit smatra da treba zabraniti mape, globuse i ostale predmete koji se koriste u geografiji. On je dodao i da Kolumbo nije uradio ništa kada je pre sedam vekova otkrio američki kontinent jer je on već bio pronađen.

Tagovi