Šta čekamo?

PEŠIĆ SE OBRAĆA, SRBIJA ČEKA NJEGOVIH 12 ORLOVA: Sve zanimaju imena, ali prvo mora da se odgovori na 3 PITANJA!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Selektor Svetislav Pešić obraća se naciji od 12 časova, a svi željno iščekuju njegov govor!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Košarkaška reprezentacija Srbije završila je sa pripremnim utakmicama i od sada "orlove" čekaju samo takmičarski mečevi. I to odmah oni na kojima je pobeda neophodna!

Srbija u četvrtak nastavlja kvalifikacije za Mundobasket duelom sa Grčkom u Beogradu, a pre toga će se u sredu od 12 časova selektor Svetislav Pešić obratiti naciji na konferenciji za štampu. Sa njim će biti i kapiten tima Vladimir Lučić, a ovo obraćanje selektora biće itekako praćeno!

Nekoliko stvari očekujemo da nam iskusni stručnjak saopšti, kako što se tiče mečeva sa Grčkom i Turskom u kvalifikacijama za Mundobasket tako i kada je u pitanju predstojeći Eurobasket.

1 - ČEKAMO SPISAK!

Izvor: KSS

Nikako da skrati svoj spisak reprezentativaca Svetislav Pešić, ali sada će to definitivno morati da uradi. Krajnji rok za prijavu tima za duele sa Grčkom i Turskom je stigao i dobićemo spisak od 12 imena na ovoj konferenciji.

Ono što treba da bude jasno da je to spisak samo za mečeve kvalifikacija za Mundobasket i da su promene moguće. Rok za prijavljivanje tima za Eurobasket je 48 časova pred meč sa Holandijom u prvom kolu grupne faze, tako da do tada ima vremena za korekcije ili za oporavak nekih igrača!

2 - ŠTA JE SA POVREĐENIMA?

Izvor: MN Press

Dva imena su posebno bitna ovde, a to su Aleksa Avramović i Nemanja Bjelica. Bek Partizana se pojavio na pripremama svog kluba i sasvim sigurno ga nećemo videti u sastavu za Grčku i Tursku, ali ono što nas zanima je da li postoji mogućnost da se spremi za Eurobasket.

Drugi kapiten nacionalnog tima uz Vladimira Lučića za sada nije igrao pripremne mečeve zbog povrede lista i čekamo da vidimo kakvo je njegovo stanje.

Nije tu kraj brigama. Nemanja Nedović se pvoredio na meču sa Slovenijom, a iako povreda nije ozbiljna čekamo da vidimo koliko je spreman. Takođe postoji znak pitanja i kod Marka Gudurića koji nije odigrao ni sekund na pripremnim mečevima, takođe zbog povrede.

3 - A JANIS?

Izvor: Profimedia

Naravno, treća stvar koja će zanimati sve navijače je kako će se naš tim obračunati sa Grčkom. Iako i Heleni imaju svojih problema, sa Janisom Adetokumbom u timu deluju zaista impresivno.

Nije naravno on jedina njihova snaga, tu je veliki broj iskusnih i dokazanih evroligaških igrača, a Grci koji se nalaze na vrhu naše kvalifikacione grupe uz sve to imaju mnogo manji pritisak od Srbije trenutno na svojim plećima.

Ostalo je još malo vremena, uskoro će selektor odgovoriti na ova pitanja, a onda ostaje samo na navijačima da ispune "Arenu", zagrme i tako daju vetar u leđa timu koji je krenuo po vizu za Mundobasket i po medalju na Eurobasketu!

Tagovi