Košarka

RADOVIĆ POZIVA NAVIJAČE: VAŽNO JE DA "MORAČA" BUDE PUNA, TREBA NAM PUBLIKA!

Autor Gordana Bojanić

Naši košarkaši su spremni za još jedan važan meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Bosna i Hercegovina stiže u Moraču, a pobjeda bi značila još jedan korak ka drugom uzastopnom plasmanu na Mundobasket.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

"Ovo je važna utakmica za nas, koja niti nas direktno kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo, niti nas eliminiše iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ovo je prva od šest utakmica u drugoj grupi kvalifikacija, a uz Litvanije ćemo imati dvije u ovom „prozoru“. Dakle, puno je utakmica i bodova u opticaju. Ono na šta smo mi fokusirani i na šta smo se spremali sve vrijeme je ova utakmica sa BiH. U goste nam dolazi dobra, respektabilna reprezentacija, u punom sastavu, i moraćemo stvarno da se potrudimo i odigramo na 100 posto mogućnosti da bismo pred svojom publikom došli do pobjede", kazao je selektor Boško Radović i dodao:

"Zaista je važno da „Morača“ bude dupke puna, treba nam publika, treba nam atmosfera, treba nam pobjeda. Što se tiče igrača i stručnog štaba, mi smo napravili odlične pripreme, nemamo povrijeđenih igrača, zdravi smo i preostaje da izađemo na teren i odigramo dobru utakmicu."