Novi ugovor

UZELI GA KAO 1. PIKA, 14 MESTA PRE JANISA, NEĆETE VEROVATI GDE JE SAD: Propao u NBA i kod Željka, ali ima ligu po meri!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Konačno je Kanađanin našao svoje mesto pod suncem, devet godina nakon što je izabran kao prvi pik na NBA draftu.

Izvor: Profimedia

Nekada je bio prvi pik na NBA draftu, a samo osam godina nakon toga nastavlja svoje egzotično košarkaško putovanje na Tajvanu! Kanadski krilni centar Entoni Benet je 2013. godine izabran kao prvi pik od strane Klivlenda, gde je odigrao samo jednu sezonu. Potom je trejdovan u Minesotu, gde je igrao još godinu dana, a onda je potpuno pao u zapećak. 

Imao je NBA epizode u Torontu i Bruklinu, a onda je stigao kod Željka Obradovića! Doveo ga je najbolji evropski trener 2017. da pojača konkurenciju pod košem, ali nije uspeo Kanađanin da se izbori za minutažu ni u Evroligi, mada mu se piše osvojen trofej prvaka Evrope.

Nakon toga imao je nekoliko angažmana u razvojnoj ligi, a prošle sezone je prvo nastupao u Hapoelu iz Jerusalima, a ptoom u Kaosung Stilersima sa Tajvana. Upravo je na Tajvanu našao pravu ligu za sebe pošto je prosečno beležio 25 poena i 14 skokova po meču.

Na draftu na kome je Benet bio prvi pik izabran je i Janis Adetokumbo i to sa 15. mesta, Rudi Gobert sa 27. a tu su bili i Viktor Oladipo, Stiven Adams, Šejn Larkin, Denis Šreder, Si Džej Mekolum ali i Nemanja Nedović!

Tagovi