Košarka

IMA 42 GODINE, NE IGRA KOŠARKU I DOBIO JE NOVI NBA UGOVOR: Za 7 godina dao 171 poen i ostaje u najjačoj ligi!

Autor Dušan Ninković

Iskusni košarkaš uspeo je da izejdnači rekord Brajanta i Novickog, iako je godinama epizodista.

Izvor: Profimedia

NBA veteran Judonis Haslem (42) dobija novi ugovor u Majamiju! Čovek koji poslednjih nekoliko sezona mnogo veću ulogu ima kao deo stručnog štaba i mentor mladim igračima u svlačionici, ipak će i naredne sezone imati igrački ugovor sa Majami Hitom.

To ne znači da ćemo ga često viđati na terenu, ali će se Haslem izjednačiti sa Kobijem Brajantom i Dirkom Novickim jer u istom timu provodi čak 20 NBA sezona. Naravno, nije napravio karijeru kao njih dvojica, ali sa tri NBA titule na svom kontu ne može previše da se žali.

Njegova 20. NBA sezona verovatno će biti i poslednja u karijeri, posebno imajući u vidu koliko malo igra za tim sa Floride. Tokom prethodne sezone odigrao je samo 13 mečeva i na njima imao malu minutažu, a posebno zanimljiva je sezona 2020/21 u kojoj je na parketu proveo manje od tri minuta!

Tada je postigao četiri poena na meču protiv Filadelfije, a zatim se pokoškao sa iskusnim Dvajtom Hauardom zbog čega je dobio isključenje! Bio mu je to jedini meč u sezoni, ali se niz nastavio i trajaće i naredne godine kada ćemo ga ponovo videti na terenu, makar povremeno.

Judonis Haslem izgubio je važnu ulogu u timu još 2015. godine i u poslednjih sedam sezona odigrao je samo 95 mečeva u najjačoj ligi na svetu. Na tim utakmicama postigao je tek 171 poen, a zanimljivo je da su u međuvremenu čak 752 košarkaša bili efikasniji od njega, iako je on redovno bio deo Majamijevog tima.

Inače, Haslem je obilaznim putem stigao do NBA lige, pošto na draftu 2002. godine uopšte nije izabran. Nekadašnji student koledža Florida morao je da zaigra u Evropi i obuče dres francuskog Šalona pre nego što su ga primetili NBA timovi. Ubrzo je potpisao za Majami i čitavu karijeru ostao u tom timu.