TAKO JE

JOKIĆ OSVOJIO TROFEJ SA SRBIJOM, RADOVAO SE VIŠE NEGO ZA MVP! Gurnuo novog kapitena po pehar, pogledajte slavlje (VIDEO)

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Srbija je osvojila prijateljski turnir uoči odlučujućih mečeva u kvalifikacijama za Mundobasket i pred početak Eurobasketa.

Izvor: RTS/Screenshot

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je turnir u Nemačkoj pošto je u finalu ubedljivo savladala domaćina 83:56, a ono što posebno ohrabruje je da je igra našeg tima bila znatno bolja nego dan ranije protiv Italije.

Deluje da su se naši košarkaši mnogo bolje "povezali" i da će biti sve bolji kako vreme bude proticalo, pa je malo falilo da solidnu reprezentaciju Nemačke pobedimo i 30 poena razlike. Ipak, Svetislav Pešić neće biti nezadovoljan zbog "obaranja" tempa u završnici pošto je njegova ekipa na kraju podigla trofej u Hamburgu.

Čast je pripala novom kapitenu reprezentaciju Vladimiru Lučiću, koji je nasledio Miloša Teodosića, a od ranije je poznato da zbog povrede nije bilo i drugog kapitena "orlova" Nemanje Bjelice.

Deluje da su naši košarkaši bili oduševljeni posle ovakvog uspeha, a možda se trofeju najviše obradovao Nikola Jokić, dvostruki uzastopni MVP. Odmah je zagrlio Lučića i poslao ga da podigne pehar, pokazavši emocije možda jače nego kada su ga proglašavali za najkorisnijeg igrača NBA lige.

To je samo dokaz da je zaista zajedništvo u reprezentaciji Srbije na visokom nivou i da svakako možemo da budemo optimisti pred predstojeće odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket i sam Eurobasket.

Pogledajte slavlje!

Pogledajte i fotografije sa turnira u Hamburgu: