SVAKA ČAST!

JOKIĆ JE ZBOG OVOGA NAJBOLJI NA SVETU! Kamere su i ovo uhvatile - pogledajte kako je NAMESTIO sve za Kalinića! (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nikola Jokić je pokazao zašto je MVP NBA lige...

Izvor: MN Press

Nikola Jokić je najbolji košarkaš na svetu i to drugu godinu uzastopno. Dva puta zaredom proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige, a sada je još jednom pokazao zašto je to tako.

Srbija je pobedila Italiju (90:86) na turniru u Nemačkoj posle velikog preokreta. Igrač odluke bio je Jokić koji je prvo dao ključnu trojku, pa je potom svima stavio do znanja zašto je lider. U poslednjem napadu je pozicionirao saigrače i nameštao akciju.

Na tridesetak sekundi pre kraja Srbija je imala prednost (86:85) i loptu. Micić je preneo na polovinu protivnika, dok je Nikola za to vreme nameštao igrače, pokazivao je gde ko treba da stoji i ko kako treba da se kreće. Dao je signal Kaliniću da ostane pod košem i pokazao mu gde da stane tačno, potom je Vasa dodao loptu do sjajnog centra. Jokić je spustio do Kalinića, tačno na mestu na kom mu je pokazao, on je pronašao prostor i pogodio u poslednjim sekundama.

Tako će "orlovi" u finalu turnria igrati protiv boljeg iz meča Nemačke i Češke. Uprkos trijumfu ima dosta stvari koje moraju da se poprave u igri tima. Svestan je toga i selektor Svetislav Pešić koji je na jednom tajm-autu vikao na svoje izabranike. Tražio je da budu mnogo čvršći i "da se pošibaju sa rivalom"...

Pogledajte i kako je izgledao meč sa Italijom: