Košarka

POBEDA! SRBIJA GUBILA CEO MEČ, A ONDA SE POJAVIO JOKIĆ

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Reprezentacija Srbije je i na drugom meču priprema odigrala jako tesan i dramatičan meč!

Izvor: MN Press

Nakon što je Italija skoro ceo meč vodila tim Svetislava Pešića uspeo je u poslednjih deset minuta da uhvati priključak, povede na tri minuta do kraja i uspe da sačuva tu prednost do samog kraja.

Nikola Jokić koji je bio tih u celom prvom poluvremenu, često nervozan zbog nekih odluka sudija, ali je njegova trojka za 81:80 na tri minuta pre kraja bila momenat koji je okrenuo utakmicu na našu stranu. Pogodio je uz zvuk sirene težak šut i na kraju bio najzaslužiji za pobedu.

SRBIJA - ITALIJA 90:86 (24:23, 20:30, 21:19, 25:14)

Na početku meča videli smo rezultatsku klackalicu, ali je Italija uspevala trojkama da se održi u igri, pa čak i da vodi veći deo prvih 10 minuta U drugoj četvrtini naš tim je pao, pogotovo defanzivno, što je iznerviralo i selektora Pešića koji je morao da podvikne na jednom tajmautu. Ipak, dok su "orlovi" uspeli da "stisnu" u odbrani, Italija je otišla na dvocifrenu prednost.

Nikola Milutinov je sa 13 poena nosio tim u prvih 20 minuta, dok je Nikola Jokić sa samo 4 poena bio dosta tih. Nije ga bilo na pravi način ni na startu drugog dela igre kada je Italija stigla do najvećih +15 (70:55), ali je posle toga tim Svetislava Pešića konačno zaigrao kako se od njih očekujue.

Do kraja treće četvrtine smanjili su prednost rivala na sedam poena, a onda je u poslednjih 10 minuta sve rešeno. Vodili su Italijani, ali kada je Jokić pogodio za tri i doneo prvu prednost nakon kraja prve četvrtine Srbiji, naš tim više nije ispuštao to.

Poeni Jokića i Kalinića u finišu održali su prednost našeg tima i nakon tesnog poraza od Slovenije usledila je tesna pobeda nad Italijom.

Srbiju je tokom celog meča mučio sjajan šut za tri Italije, a pogotovo Simonea Fontekija. On je meč završio sa 25 poena, dok su ga pratili Menion sa 16, Meli sa 17 i Tonut sa 12 poena.

Što se tiče Srbije Nikola Jokić je opet imao dabl-dabl sa 18 poena i 10 skokova. Milutinov je posle sjjanog prvog poluvremena upisao 15 poebna, a Micić koji je takođe "upalio motore" u drugom delu meča je završio meč sa 15 poena, ali i sa po četiri asistencije i urkadene lopte. Kapiten Lučić je brojao do 15, a Nikola Kalinić je imao 9 poena, a od toga četiri poslednja poena našeg tima na meču!

SRBIJA: Marinković 4, Kalinić 9 (6sk), Lučić 15, Jaramaz 5, Milutinov 15, Petrušev, Davidovac, Dobrić 9, Ristić, Jokić 18 (10 sk), Jagodić-Kuridža, Micić 15 (4as, 4ukr), Gudurić, Simanić

ITALIJA: Spisu 2 (5as) , Tonut 12 (4as), Meli 17 Fontekio 25, Polonara 2, Menion 16, Bilja 2, Tesitori, Rići 7, Baldaso, Pajola, Datome 3

Tagovi