Kreće!

HTEO GA PARTIZAN, BIO U SAN ANTONIJU, PA ZAVRŠIO U GRČKOJ: Srpski šuter stigao u novi tim, ništa od dolaska kod Željka!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Srpski košarkaš Saša Stefanović je potpisao prvi profesionalni ugovor u karijeri.

Izvor: Twitter/screenshot/pacers

Posle pet godina na univerzitetu "Perdju" sjajni šuter Saša Stefanović konačno je zakoračio u profesionalne vodie i potpisao je ugovor sa Kolososom sa Rodosa u Grčkoj.  Srbin sa američkim pasošem, sin bivšeg košarkaša Crvene zvezde prošle sezone je u NCAA prosečno beležio 10,4 poena, 2,5 skokova i 3 aistencije po meču. 

Nakon završene pete godine na koledžu on je bio na trening kampu Indijana Pejsersa, odigrao je nekoliko utakmica za San Antonio Sparse u Letnjoj ligi, ali nakon što nije izabran na draftu nije uspeo da se izbori za mesto u nekom NBA timu i započeće evropsku karijeru. 

Stefanović je bio zanimljiv i selektoru Svetislavu Pešiću koji je razmatrao da ga pozove da zaigra za nacionalni tim Srbije, a jedno vreme je i Partizan želeo da ga dovede u svoje redove. Na kraju svega, završio je na Rodosu.

"Prošlo je baš dobro, mislim da sam jako dobro šutirao i u nekim vežbama sam bio jako konkurentan, u situacijama 1 na 1, 2 na 2 i 3 na 3. Jako je uzbudljivo što sam imao priliku da trenriam sa Pejsersima i mislim da je bilo jako zabavno. Dobro sam se pokazao", rekao je on kada je bio u trening kampu Pejsersa, ali na kraju nije ubedio Indijanu da ga potpiše. 

Tagovi