Ne može

VELIKI PROBLEM ZA FAVORITA NA EUROBASKETU, NBA PLEJ OTPAO: Povreda rješila sve dileme, spisak se sam skratio!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Francuska će biti jedan od favorita za osvajanje zlata na Eurobasketu u septembru, ali će na taj put otići bez Franka Ntilikine.

Izvor: Profimedia

Još jedna NBA zvijezda morala je da otkaže svoj nastup na predstojećem Eurobasketu. Plejmejker Dalas Maveriksa Frank Ntilikina neće moći da bude dio nacionalnog tima Francuske zbog povrede.

"Trikolori" igraju u grupi B sa Litvanijom, Slovenijom, Njemačkom, Mađarskom, i Bosnom i Hercegovinom, a tim Vensana Kolea je praktično spreman za Eurobasket na kome je jedan od favorita.

Ekipa igra sa Italijom u Bolonji, a za taj meč će u kombinaciji biti 13 košarkaša, što znači da će do početka prvrenstva Kole "precrtati" samo još jednog košarkaša.

Ntilikina je karijeru počeo u Strazburu, a onda je bio osmi pik na draftu 2017. godine. Uzeli su ga Njujork Niksi, a nakon četiri sezone u Niksima prešao je kod Luke Dončića u Dalas.

Sada su na spiskus Francuske ostali: Evan Furnije, Rudi Gober, Geršon Jabusele, Mam Žaite, Timoti Luvavu-Kabaro, Amat M'Baje, Vensan Poaje, Toma Ertel, Teo Maledom, Eli Okobo, Vilijam Hauard, Teri Tarpi i Ajzea Kordinije.

Možda ce vas zanimati