Košarka

KAJRI IRVING POSTAVIO NEMOGUĆE USLOVE! O potezu NBA zvezde se priča - hoće ugovor, ali da ne igra mečeve!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Američki košarkaš Kajri Irving predstavio je Bruklinu svoje uslove za nastavak saradnje.

Izvor: Profimedia

Nastavlja se prava drama u Bruklinu, a ovog puta u centru pažnje nije trejd Kevina Durenta. Američki novinar Rik Bučer otkrio je detalje pregovora sa Kajrijem Irvingom, koji je pred prvog čoveka Netsa izneo neverovatne zahteve. Čovek koji je propustio veći deo prethodne sezone zbog toga što nije želeo da se vakciniše sada je otišao korak dalje.

On je imao ideju da preko 20 utakmica u sezoni uopšte ne igra, čak i kada je potpuno zdrav i spreman da se pojavi na parketu!

"Džo Tsai se pokazao kao tvrd pregovarač, jer maksimalan ugovor za Kajrija Irving uopšte nije dolazilo u obzir. Rečeno mi je da je Kajri imao neverovatne zahteve za novi ugovor. Želeo je da igra manje od 60 utakmica po sezoni i da nikada ne igra dva dana uzastopno jer to smatra nehumanim", ispričao je novinar Rik Bučer, koji je dobro upoznat sa situacijom u Bruklinu.

Prethodne sezone Kajri Irving odigrao je samo 29 mečeva u NBA ligi, ali razlog za to nije bio njegov dogovor sa timom. Zbog toga što nije bio vakcinisan, Irving nije mogao da igra na domaćem parketu, a propustio je i brojna gostovanja Bruklin Netsa. Delimično i zbog toga, ekipa je doživela kraj i nije ni blizu opravdala očekivanja koja su postavljena na početku sezone.

I tokom ovog leta nastavili su se problemi iz prethodne sezone. Oni se pre svega tiču trejda Kajrija Irvinga, ali i Kevina Durenta koji je za sada bliži odlasku. Za njega se interesuje Boston, a prva zvezda tima u međuvremenu pokušava da smeni trenera i generalnog menadžera Netsa!