AU!

SIN PEĐE STOJAKOVIĆA ZALUDEO AMERIKU! Dobio DVE nestvarne ponude - slavni timovi se OTIMAJU za "Pejinog" malog! (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Sin proslavljenog košarkaša Peđe Stojakovića dobio je ponudu od dva čuvena univerziteta...

Izvor: YouTube/Simply Basketball/Printscreen

Sin Predraga Stojakovića zaludeo je Ameriku! Andrej Stojaković (18) dobio je ponudu prestižnog univerziteta Djuk da studira na tom koledžu i da igra za legendarne "Blu Devilse".

Mladi krilni košarkaš je 10. jula napunio 18 godina, visok je 201 centimetar i išao je u srednju školu u Sakramentu ("Jezuit"). Tamo je učio košarku i nagovestio ogroman talenat, pa nije ni čudo što su mnogi univerziteti odavno pokazali interesovanje za njega.

Na čuvenom Djuku je do skoro trener bio legendarni Majk Kžiževski koji je letos otišao u penziju, a tamo su igrali mnogi poznati igrači poput Kajrija Irvinga, Zajona Vilijamsona, Seta Karija, Džej Džeja Redika, Brendona Ingrama, Paola Bačera, Ostina Riversa, Džabarija Parkera... Naravno, i omraženi Kristijan Lejtner!

Ovo je Andrej Stojaković:

Dok Stojakovića juniora zovu na Djuk, američki mediji predviđaju da Peđin sin neće odabrati taj univerzitet, već da će otići na UCLA. Jedan od glavnih razloga za to navodi se to što je u Los Anđelesu, pošto bi bio bliži Sakramentu, gde je odrastao i gde stanuje, dok je Djuk u Severnoj Karolini. Na UCLA univerzitetu ponikli su Karim Abdul-Džabar, Bil Volton, Džamal Vilks, Ed O'Benon, Redži Miler, Rasel Vestbruk, Kevin Lav, Lonzo Bol...

Pored spomenuta dva univerziteta, ponude su poslali Stenford, Kentaki i Sent Meri. Andrej bira, a nema sumnje da će za savet pitati Peđu i majku Aleku Kamilu. Ovo je Peđina supruga: