ISPOVEST KOŠARKAŠA

TRI GODINE SU ME MALTRETIRALI U PARTIZANU, A ONDA SAM SE POBIO S NJIMA "Da sam zakasnio u bolnicu - ne bih preživeo!"

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Ratko Varda otkrio je neke do sada nepoznate detalje iz karijere, prvenstvo iz dana u Partizanu.

Izvor: MN Press - arhiva

Poznati košarkaš Ratko Varda završio je igračku karijeru još pre pet godina, ali tokom dve decenije "putešestvija" širom sveta doživeo je toliko stvari i uvek nas iznenadi nekom novom anegdotom.

Tako se Varda u podkastu "Jao Mile", koju vodi košarkaš Mile Ilić, prisetio dana iz Partizana 1995. godine. U redovima crno-belih je ponikao, ali nije dozvolio da ga "kinje" kao što je to običaj sa mladim igračima, početnicima u sportu... I da to nije uradio, teško da bi izgradio ugled koji je potom imao!

"Znate svi kako je kada se ode u Ameriku, pa budeš ruki, pa te oni teraju da radiš sve i svašta, pa krene maltretiranje mladih igrača. E pa ja sam bio ruki u Partizanu tri godine, to neko maltretiranje je trajalo dok se nije dogodio klik u glavi. Pobio sam se sa trojicom igrača. Prvo sa jednim, pa drugim, pa trećim", kazao je Ratko Varda bez dlake na jeziku ispričao za situaciju koja mu je promenila karijeru u Partizanu - na bolje.

"Posle su svi govorili da sam lud, ali dobio sam neko poštovanje, tačnije prestalo je maltretiranje", dodao je košarkaš koji je u Partizanu igrao sve do 2001. godine.

Jedan od trojice igrača sa kojima se Ratko Varda potukao u tom periodu bio je i Dejan Tomašević. Pamti se finale domaćeg prvenstva 2000. godine kada je Varda dobio težak udarac. U to vreme je pričao i da ga je Tomašević namerno "zakačio", ali i dalje sumnja...

"Posle mi je jedan od njih vratio, pa sam jedva pregurao sve to. Gledao sam snimak nekoliko puta, koliko god Tomašević kaže da nije bilo namerno, znam da je bilo namerno...", rekao je Varda i dodao da ne zna razlog.

"Da sam zakasnio bio pola sata sa dolaskom u bolnicu da ne bih preživeo jer je hematom rastao. Dosta jak udarac je bio".

Tagovi