Košarka

JOVANOVIĆ PONOSAN ŠTO JE STIGAO U BUDUĆNOST, ZADOVOLJAN POJAČANJIMA

Autor Gordana Bojanić

Vladimir Jovanović vrlo je zadovoljan što je novi trener Budućnosti Voli.

Izvor: MN Press

Iskusni stručnjak kaže da je podgorički klub velikan jugoslovenske košarke, ne samo zbog rezultata.

„Počastvovan sam što sam dobio poziv da dođem u klub veličine Budućnosti, koji spada u velike u staroj Jugoslaviji. Ne gledam samo sportske rezultate, ovo je klub koji je iznjedrio veliki broj vrhunskih igrača, ne samo za ovaj region, već i za Evropu i NBA. Objeručke sam prihvatio poziv i došao spreman da dam sve od sebe da posao bude najbolji što može”, rekao je Jovanović.

“Plavi” su dosada angaživali Kenana Kamenjaša, Kamerona Rejnoldsa, Fila Buta i Trea Bel-Hejnsa, sačuvali Petra Popovića i Marka Jagodića Kuridžu.

Jovanović je zadovoljan transfer periodom.

„Dugo smo kao klub mirovali u odnosu na ostale, tržište je postalo aktivno polovinom juna, ali to ne znači da nismo radili. Pokušavali smo da napravimo prave poteze, meni i ljudima u klubu je bitno da dovedemo igrače, prije svega mislim na strance, koji su gladni uspjeha i Budućnost će im biti tim gdje će se totalno afirmisati. Nadam se da smo izabrali, prije svega, prave momke, ali i kvalitetne košarkaše”.

Jovanović naglašava da će probati da zadrže domaće jezgro. Tu su trenutno bez ugovora Suad Šehović i Zoran i Danilo Nikolić.

„Pokušavamo da zadržimo, ako ne i ojačamo, jako domaće jezgro. Siguran sam, u dogovoru sa ljudima iz kluba, da bez jakog domaćeg jezgra nema stabilnosti i dobrih rezultata. Tome ćemo u narednom periodu više posvetiti pažnju”, saopštio je Jovanović.