STIGAO

DŽANAN MUSA U REAL MADRIDU!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Jedan od poznatijih bosanskohercegovačkih košarkaša je zvanično novi igrač madridskog Reala.

Izvor: Instagram/misko4raznatovic

Džanan Musa je novi košarkaš Real Madrida. Potpisao je ugovor sa "kraljevskim klubom" do juna 2024. godine. Reprezentativac Bosne i Hercegovine odigrao je fenomenalnu sezonu u Breoganu, prosečno je bilježio 20,1 poen, 5,1 skok i 3,1 asistenciju po meču. Demolirao je Valensiju i sve te partije preporučile su ga Madriđanima.

Na taj način se potpuno vratio na veliku scenu, nakon što je u dogovoru sa Ražnatovićem poslije epizoda u Cedeviti, Bruklinu i Efesu krenuo ispočetka - u timu koji je tek ušao u prvu ligu. "Siguran sam da su mnogi iznenađeni", objavio je tada Ražnatović, ali sada nema iznenađenih, jer je poznati košarkaš iz BiH odigrao sjajnu sezonu i apsolutno zaslužio poziv u "kraljevski klub".

"Uradio sam odličan posao u prethodnoj sezoni i spreman sam za sledeći korak. Došao sam u veliki klub i želim da učim od svih. Uradiću sve da pomognem timu da dođemo do uspjeha. Timu donosim energiju, poene i liderstvo. Srećan sam što sam dio ove porodice", rekao je Musa.

Musa je privukao pažnju Evroligaša i ranije, ali je sada i zvanično odlučio da promijeni klub. Igraće protiv najjačih evropskih timova.

"Evroliga je najjače takmičenje u Evropi i drugo najjače na svijetu. Željan sam dokazivanja i znam da moram da budem spreman stalno. Kada igrate u ovako velikom klubu pobjede su imperativ. Za sada je sve super, najveći utisak na mene za sad su ostavili Ljulj i Tavares. Edi je ogroman i lijepo je kada je na tvojoj strani. Serhio je pravi lider, vidio sam to u mečevima koje sam igrao protiv njega."

Musa je u karijeri igrao za Cedevitu, Bruklin, Efes i Breogan. U NBA ligi se zadržao dvije sezone, pa se vratio u Evropu, potpisao je za Efes i sa njim osvojio Evroligu. Tada je odlučio da napravi korak nazad, da vrati samopouzdanje i svoju igru, otišao je u Breogan i to je bio pun pogodak za njega.

Tagovi