Košarka

ZVEZDA HOĆE BEKA KOJI JE SRUŠIO GUROVIĆEV ABA REKORD? Crveno-bijeli dovode još jednog Crnogorca?!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Nakon impresivne sezone u ABA ligi, crnogorski bek privukao pažnju regionalnog šampiona i mogao bi da pojača Crvenu zvezdu.

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Košarkaški klub Crvena zvezda predstavio je tri igrača za novu sezonu, a Nemanji Nedoviću, Hasanu Martinu i Džonu Holinsu mogao bi uskoro da se priključi i jedan crnogorski košarkaš. Na meti srpskog i regionalnog šampiona nalazi se Vladimir Mihailović (31), bek koji je prethodne sezone nosio dres Mornara.

U dresu tima iz Bara imao je impresivnu sezonu, posebno što se tiče šuta, a Crvenoj zvezdi je u Pioniru "spakovao" 26 poena. To nije bio njegov najbolji meč u ABA ligi, pošto je upravo on oborio jedan Gurovićev rekord. Na meču protiv Mege postigao je 46 poena i tako u regionalnom takmičenju skinuo sa trona nekadašnjeg Zvezdinog šutera.

Mihailović je tokom sezone u regionalnom takmičenju čak na osam mečeva ubacio više od 20 poena, a i njegovi procenti bili su veoma dobri. Za dva poena je šutirao preko 50 odsto, dok su mu procenti šuta za tri bili skoro 32. Uz to, Mihailović je imao 3,2 skoka, 3,1 asistenciju i 1,2 ukradenu loptu po meču.

Pogledajte Mihailovića u akciji:

Informacije o Zvezdinom interesovanju za košarkaša koji igra na pozicijama jedan i dva prenijeli su grčki mediji, a na svom tviter profilu objavio je i novinar Hristos Harpidis. Ostaje da se vidi da li će Crvena zvezda uspjeti da obezbijedi njegov potpis, a Mihailović nakon godinu dana napustiti Bar i preseliti se u Beograd.

Inače, Vladimir Mihailović je rođeni Cetinjanin, a košarkašku karijeru je počeo u Mornaru. Uslijedio je transfer u Budućnost, a zatim inostrani dio karijere tokom kojeg je igrao za klubove u Belgiji, Nemačkoj, Poljskoj i Bjelorusiji.