Košarka

NEVEROVATNO ŠTA SU ŠVEĐANI VIKALI DONČIĆU - PRASNUO JE U SMEH! Skandirala mu cela hala, vikao i Dirk Novicki (VIDEO)

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Švedski ljubitelji košarke ne cene previše igre majstora Dalasa i slovenačke reprezentacije

Izvor: Twitter/FIBAWC

Slovenačkom asu Luki Dončiću verovatno je prvi put u karijeri skandirano da je "precenjen". Te, iznenađujuće povike čuo je u Švedskoj, gde je sa reprezentacijom u nedelju ostvario tesnu pobedu 84:81. Taj rezultat najviše će značiti Hrvatskoj, jer joj daje šansu da pobedom protiv Finske od 20 časova prođe u drugi krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koji će početi krajem avgusta.

Dončić je bio glavna zvezda utakmice u Švedskoj, ubacio je 31 poen, pogodio polovinu šuteva (10/20) i dodao 10 skokova, šest asistencija i dve ukradene lopte. Nije loš učinak za "precenjenog" igrača, kome je skandirao i Dirk Novicki, uz široki osmeh.

Luka je tako ulepšao oproštaj Gorana Dragića od reprezentacije. Slovenački plejmejker ubacio je u poslednjem meču 20 poena i "zmajčeki" su sa njim i Dončićem ostvarili trijumf uprkos tome što je Ludvig Hakanson ubacio 24 poena za domaće.

Švedska je imala šansu da u neizvesnoj završnuici "overi" plasman u drugu rundu, ali sada će strepeti i čekati rezultat iz Hrvatske.