Košarka

BOŠKO RADOVIĆ: SVAKA POHVALA JE MALA, SKIDAM KAPU MOMCIMA

Autor Kristina Radović Izvor CdM

Pobjeda nad Francuskom je sigurno najveća u trenerskoj karijeri Boška Radovića.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

U grotlu “Morače” pao je olimpijski vicešampion i ostvaren je veliki trijumf u borbi za plasman na Mundobasket.

“Čestitao bih igračima na velikoj pobjedi. U ovakvom sastavu bez pet-šest igrača veoma značajnih ostvariti ovakvu pobjedu protiv Francuske je velika stvar. Hvala navijačima, dugo nismo bili u “Morači”. Igrali smo u “Bemax areni”, uz svo poštovanje te dvorane, “Morača” kada se napuni je grotlo, pa je i velikim ekipama teško igrati”, rekao je selektor.

Ekipa je ispunila sve ono što je stručni štab pripremio.

“Momci su uradili sve što smo se dogovorili. Ključ utakmice bila je kontrola igre. Mislim da smo meč kontrolisali 37-8 minuta. Bilo je manjih padova, ali smo dobro trčali u odbrani. Nije bila utakmica lijepa za gledanje, već prava takmičarska utakmica. U drugom dijelu smo sve držalo pod kontrolom, ali u jednom trenutku dođe do izražaja njihov kvalitet. Znali smo da će to biti meč na jedan posjed, ali ovog puta smo zasluženo pobijedili. Imali smo ih dva puta dosad, bili blizu pobjede, ali evo treća sreća večeras.”

Poslije problema sa povredama, konačno smo vidjeli pravog Aleksu Ilića, koji je donio veliku energiju na oba kraja terena.

“Posebno mi je drago zbog Alekse Ilića. Odigrao je najbolji meč u posljednjih pet godina. Nadam se da ovo neće biti njegov bljesak, već da će nastaviti sa ovakvim igrama u narednom periodu u klubu i reprezentaciji”, istakao je Boško Radović.

Možda ce vas zanimati