Stiže lova!

BOMBA U NBA - 70.000.000 DOLARA ZA CENTRA IZ ABA LIGE: Zbog Jokića otišao iz kluba, sad potpisao ugovor života!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Nikola Jokić je potpisao maksimalni ugovor, ali i neki drugi centri koje smo gledali u ABA ligi su se naplatili!

Izvor: MN Press

Centri koje smo gledali u ABA ligi ovih dana redom potpisuju ogromne ugovore u NBA! Prvo je Ivica Zubac potpisao saradnju sa Los Anđeles Klipersima i ostaće u tom timu tri godine za 33.000.000 dolara, onda je Nikola Jokić dobio najveći ugovor u istoriji košarke, a sada je pao još jedan potpis.

Košarkaš Portland Trejlblejzersa Jusuf Nurkić ostaje u Oregonu! On je prošle sezone imao dabl-dabl učinak u proseku pošto je po meču beležio 15 poena i 11 skokova, a iako je bilo priče da će sigurno otići iz Portlanda ostaje sa Demijanom Lilardom u ekipi.

Potpisao je ugvoor karijere i zaradiće 70.000.000 dolara u naredne četiri sezone! Ovaj 27-godišnji centar rođen je u Tuzli i igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a na ovim prostorima predstavio se kao igrač Cedevite. 

Igrao je jedne sezone na pozajmici za Zadar, a onda je otišao u NBA. Denver Nagetsi su ga 2014. godine birali pre Nikole Jokića, Tada su ga uzlei sa 16. pozicije, dok je Jokić selektiran kao 41. pik. 

Igrao je tri godine u Denveru Nurkić, na početku je često dobijao šansu i ispred Jokića, probali su treneri i da ih upare, ali je na kraju trejdovan u Portland gde se odlično uklopio i od 2017. godine je u toj ekipi prvi centar.

Sada se očekuje da uđe u najbolje igračke godine i jedino što brine ekipu iz Oregona su povrede koje su često sprečavale Nurkića da bude na terenu.