Novi detalji

ZVEZDA DALA RADONJIĆU ROK, OVO SU NJEGOVI USLOVI: Novac u ugovoru NIJE najvažniji faktor? Isto je i sa Kalinićem!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Trener Zvezde u pregovorima jednu stavku istakao ispred ličnih primanja, saznaje "Sport klub".

Izvor: MN Press

Pregovori Crvene zvezde i Dejana Radonjića o nastavku saradnje došli su do tačke u kojoj je poznata samo jedna stvar - da će epilog biti poznat veoma brzo. Tačnije, već do četvrtka, kada ističe rok koji je Zvezda dala treneru da odgovori na ponudu i da potpiše ugovor.

Crveno-beli su u saopštenju objavili da su pregovori o nastavku saradnje vođeni i tokom sezone i kada je završena, da je ponuda dostavljena Radonjiću i da je u pitanju dvogodišnji ugovor. "Sport klub" je objavio da je pred trofejnog trenera klub izašao sa ponudom od 500.000 evra, kao i da njemu lična primanja nisu u prvom planu, koliko plan za pravljenje snažnijeg tima.

"Kako Sport Klub saznaje, za crnogorskog stručnjaka najbitniji faktor u donošenju odluke nije novčana ponuda koja je njemu upućena, već formiranje tima koji će odgovarati takmičarskim ambicijama kluba. To podrazumeva da tim mora da bude ojačan u odnosu na prošlu sezonu. Ista situacija je i kada je reč o Nikoli Kaliniću, najboljem igraču Crvene zvezde prošle sezone", objašnjeno je.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Obe strane imaju sve manje vremena da se dogovore ili ponovo rastanu, jer je Zvezda u prethodna 24 sata ispratila još dvojicu važnih igrača - Dejana Davidovca, koji je otišao u CSKA i Ostina Holinsa, koji je prešao u Makabi. Tim je prethodno napustio i prvi plejmejker Nejt Volters, potom i rezervni centar Maik Cirbes, a ugovori su istekli kapitenima, Branku Laziću i Marku Simonoviću.

U nedelju je izazvala veliku pažnju vest da je Radonjić želja Panatinaikosa i ona je dodatno stavila u prvi plan činjenicu da je njegov ugovor istekao i da je Zvezda u ovom trenutku formalno bez trenera. Njegov drugi mandat na Malom Kalemegdanu počeo je pretprošle zime i za godinu i po na mestu uspeha Radonjić je osvojio dve triple-krune i povećao svoju i klupsku kolekciju trofeja.

"Ja ću biti konkretan. Što se tiče mene, želja nije sporna, mislim da je sada najbitnije da sada idemo malo da slavimo, pa ćemo videti u narednim danima šta i kako. Još jedanput da ponovim, moja želja nije sporna", rekao je Radonjić nakon poslednjeg meča u sezoni, protiv FMP-a u finalu Superlige.