Sve se trese

DETONACIJE U EVROLIGI! Dok čeka Kalinića, Barselona vratila NBA plejmejkera - veliko ime stiglo u Fenerbahče!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Odjekuju bombe u najjačem takmičenju!

Izvor: MN Press

Evroligaško tržište veoma je aktivno u nedelju ujutru, a potvrđena su još dva velika transfera – dugogodišnji lider Makabija Skoti Vilbekin (29) prešao je u Fenerbahče, a NBA plejmejker Tomaš Satoranski (30) vratio se u Barselonu posle šest godina u Americi.

Vilbekin je otišao iz Makabija u sklopu velike reorganizacije "Ponosa Izraela", koji je u nedelju takođe ozvaničio dolazak važnog pojačanja – krila Bajerna. Amerikanac se tako vratio u Tursku, gde će raditi sa novim trenerom Dimitrisom Itudisom i potpisao je ugovor sa Fenerbahčeom na čak tri godine – do 2025.

Odlična okolnost za obe strane je to što Vilbekin ima i turski pasoš, koji je dobio dok je sa velikim uspehom igrao za Darušafaku i sa njom osvojio Evrokup 2018 i to kao MVP tog takmičenja. Fenerbahče je uz njega doveo i krilnog centra Lokomotive Kubanj Džonatana Motlija i rastao se sa Janom Veselim, Pijerijom Henrijem, Danilom Bartelom, Markelom Starksom, Ahmetom Duveriogluom (otišao u Bursu kod Dušana Alimpijevića).

Izvor: MN Press

Sa druge strane, Barselona je uspela u nameri da dovede snažnog Satoranskog, koji bi mogao da zaigra i u klubu u tandemu sa Veselim, sa kojim je ostvario velike pobede i u reprezentaciji Češke. Plejmejker će krajem meseca postati slobodan igrač i navodno će staviti potpis na četvorogodišnji ugovor sa Barselonom, iako ga je hteo i Efes.

Poznato je da Barselona i ovog leta želi da dovede i lidera Crvene zvezde Nikolu Kalinića i ti pregovori su takođe u toku.