Zvanično

TRINKIJERI UZIMA IGRAČA ZVEZDI, A MAKABI NJEMU: Odjeknula BOMBA u Evroligi, u Bajernu slobodno mesto za Davidovca!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Još jedan zvučan transfer u Tel Avivu

Izvor: MN Press

Trener Bajerna Andrea Trinkijeri zainteresovan je za krilo Crvene zvezde Dejana Davidovca i rastao se sa svojim dosadašnjim igračem koji je pokrivao i tu poziciju – Darunom Hilijardom. On je prešao u Makabi i taj transfer je ozvaničen u nedelju ujutru.

Hilijard je iskusan i čvrst igrač, dobar šuter i defanzivac sposoban da brani bekove i krila. Studirao je na koledžu Vilanova, a pre Bajerna igrao je za CSKA Moskvu i Baskoniju. "Veoma sam zahvalan zato što ću nositi dres Makabija i predstavljati sve što to donosi. Mnogo velikih igrača došlo je u Tel Aviv sa velikim očekivanjima i nadam se da ću sa saigračima moći da donesem istu strast i da ćemo biti uspešni", rekao je Hilijard.

Novi igrač Makabija rođen je 1993, a pre njega Makabi je ozvaničio dolazak još jednog zvučnog pojačanja – Aleksa Pojtresa (28, 203 centimetra). On je stigao iz Zenita i staviće se ne raspolaganje novom treneru "Ponosa Izraela", legendi tamošnje košarke Odedu Katašu.

Za to vreme, Dejan Davidovac pregovara sa Bajernom, kao i sa Crvenom zvezdom. Poslušajte šta je rekao o razgovorima sa crveno-belima o ostanku na Malom Kalemegdanu, gde igra već pet godina.

Kada je u pitanju Makabi, malo je timova koji su tako ambiciozno počeli da sklapaju ekipe za sledeću sezonu. Hilijard je bio deo veoma uspešnog Trinkijerijevog sastava, sa kojim je igrao "majstoricu" plej-ofa Evrolige protiv Barselone, a ove sezone prosečno je postizao 13,7 poena, uz tri skoka. Posebno je ostala upamćena njegova sjajna igra protiv CSKA u Moskvi, kada je na parketu bivšeg tima ubacio 28 poena. U Makabiju su i tada dobro videli koliko Amerikanac može i njegovim potpisom napravili veliki posao.