Svaka čast!

SRBIJA SRUŠILA OLIMPIJSKOG ŠAMPIONA! Idu POLUFINALE Svetskog prvenstva!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Pali su zlatni iz Tokija!

Izvor: MN Press

Srpska basket 3x3 reprezentacija plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Antverpenu, jer je u četvrtfinalu eliminisala aktuelnog olimpijskog prvaka - Letoniju. Konačan rezultat bio je 22:17 za Mihaila Vasića, Dejana Majstorovića, Strahinju Stojačića i Marka Brankovića, koji su dobili osvetu za Tokio!

Teško je bilo kad su na Olimpijskim igrama morali da se zadovolje samo bronzom dok je najsjajnije odličje na pobedničkom postolju pripalo Letoncima. Sačekali su priliku i ove subote u Belgiji još jednom pokazao ko igra najbolji 3x3 basket na svetu!

Naredni meč naš tim odigraće u nedelju od 18.10 protiv pobednika duela Poljska - Belgija, a meč za titulu zakazan je iste večeri, od 21.30. Podsetimo i da je Srbija u grupnoj fazi ostvarila sve tri pobede i tako je preskočio osminu finala, čime je dobio i iskoristio šansu da odmori, dok su Letonci morali u doigravanje protiv Nemačke.

U donjem delu "kostura", četvrtfinalne parove Svetskog prvenstva čine Francuska – Holandija i SAD – Litvanija.
Reprezentacija Srbije je osvojila tri titule svetskog prvaka u nizu – 2016, 2017. i 2018, dok je na prošlom turniru, 2019, zlato otišlo u SAD.

Možda ce vas zanimati