RAST

JOKIĆ ZALUDEO EVROPU - NEVEROVATAN SKOK GLEDANOSTI! Objavljeni zvančni podaci, Srbina svi gledali

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Posle ogromnih uspeha Nikole Jokića i Denvera zabeležen je veliki porast gledanosti najjače košarkaške lige na svetu.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić očarao je Evropu. Druga uzastopna MVP titula za srpskog centra doprinela je umnogome porast gledanosti na Starom kontinentu.

Zahvaljujući njegovim sjajnim partijama, ali i igrama Janisa Adetokumba, Luke Dončića i drugih evropskih asova je porast gledanosti porastao širom Evrope. Stigli su i zvanični podaci.

"Tokom protekle NBA sezone, zabeleženo je povećanje gledanosti televizijskih prenosa, angažovanosti fanova na društvenim mrežama, pretplate na NBA League Pass i interesovanja za programe za razvoj mladih na brojnim ključnim tržištima širom Evrope i Bliskog istoka, uključujući i Srbiju. Povratkom NBA utakmica izvan SAD sledeće sezone, u Abu Dabi i Pariz, zaista nikada nije bilo bolje vreme da budete NBA poklonik kako u Srbiji, tako i u čitavoj Evropi", rekao je Ralf Rivera, generalni direktor NBA za Evropu i Bliski istok.

A zanični podaci kažu da je broj pretplatnika na NBA League pass porastao za čak 23 odsto u Evropi, da su društvene mreže ostvarile 226 miliona pregleda ove sezone, za 23 odsto više nego prošle sezone. U tome su znatno pomogli i vikend termini koji su bili pogodni za evropsku vremensku zonu.

Što se Srbije tiče, primetan je porast i u tom segmentu.

"U poređenju sa prošlom godinom, porast gledalaca koji je pratio plej-in turnir je porastao za čitavih 30 odsto. Od početka plej-ofa je zabeležen broj pretplatnika na NBA league pass za 10 odsto", navodi se u saopštenju.

Tagovi