INTERESANTNO

NAJBOLJI STRIJELAC U ISTORIJI NBA, A DAO SAMO JEDNU TROJKU!Legendarni as se oglasio:Današnja košarka mi nije zanimljiva!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Jedan od najboljih igrača u istoriji košarke Karim Abdul-Džabar je iznio zanimljivo mišljenje o košarci u njegovo vrijeme i danas...

Izvor: Profimedia

Čvrsta odbrana ili lepršavi napadi i veliki broj poena, to je pitanje koje izaziva veliku buru kada je košarka u pitanju. Posebno u NBA ligi. Sada je o tome govorio najbolji strijelac u istoriji lige Karim Abdul-Džabar.

Legendarni košarkaš gostovao je u emisiji kod Džimija Falona i tom prilikom je uporedio košarku iz njegovog vremena i ovu sadašnju u kojoj napad ima prednost i šut za tri poena.

"NBA liga mi sada liči na takmičenje u šutiranju trojki. Kada sam ja igrao imali smo 10 pokušaja za tri tokom cijelog meča, sada imate 20 za jednu četvrtinu. Neko to voli, meni nije toliko zanimljivo", rekao je Džabar.

Karim je u karijeri ukupno postigao 38.387 poena i iza njega je Lebron Džejms (37.062).

"Najbolji sam strijelac u istoriji, a dao sam samo jednu trojku u karijeri. Bio je to ujedno i moj jedini šut za tri u karijeri. Lopta je išla u ugao, jedva sam je dohvatio, okrenuo sam se i pogodio. Nisam poslije toga pokušavao, a i dalje sam najefikasniji igrač svih vremena", nasmijao se Abdul-Džabar.

Džabar je proveo 20 godina u najjačoj ligi na svijetu, prvih šest je bio u Milvokiju, a narednih 14 u Lejkersima. Osvojio je šest titula, jednu sa Baksiam i pet sa timom iz Los Anđelesa.