Kakav meč!

REAL KRENUO DA GAZI, A ONDA SE POJAVIO MIROTIĆ: Neverovatna Nikolina partija, spektakl u finalu ACB lige!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nikola Mirotić je svojeručno ostavio Barsu u životu u ovom finalu.

Izvor: MN Press

Kakav meč, strašan meč! Real Madrid je poveo, bio mnogo bolji rival na startu, ali na kraju je Barselona uspela da izjednači u seriji finala španske ACB lige.

Izvukla se Barselona u meču sa mnogo preokreta, imao je Real nekoliko šuteva za pobedu u poslednjem napadu, ali nakon promašaja Fabijana Kozera i petljanja Rudija Fernandeza Katalonci su došli do pobede!

BARSELONA - REAL MADRID 71:69 (13:17, 19;15, 24:22, 19:15)

Sjajno je počeo Real Madrid i poveo sa 12:2 na startu, ali je već do kraja prve četvrtine Barsa uspela da se vrati, a do kraja poluvremena da povede. U drugom poluvremenu smo videli ujednačene timove, a iako je Real imao više raspoloženih igrača Nikola Mirotić je bio dovoljno dobar da donese svom timu pobedu vrednu ostanka u igri! 

Dao je 26 poena, tome dodao sedan skokova, a osim njega jedini dvocifreni u pobedničkom timu bio je Kori Higins sa 10 poena. Kod Reala Geršon Jabusele je imao 16 poena i 11 skokova, Valter Tavares 11, a Adam Hanga 10 poena. 

Sada se serija seli u Madrid gde će u naredna dva meča izabranici Pabla Lasa, koji ove mečeve propušta zbog problema sa srcem, moći da završe ovu seriju. Ipak sa dve pobede u gostima to bi mogla da uradi i Barselona, a u prva dva meča smo videli da sve može da se očekuje od ovih timova.