KRAJ!

PARTIZAN SE VRATIO U EVROLIGU! Crno-beli posle 8 godina u eliti!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Samo dva tima konkurisala za specijalnu pozivnicu, crno-beli dobijaju poziv u evropsku elitu!

Izvor: MN Press

Nakon osam godina pauze, Partizan će ponovo biti u društvu najboljih, prenosi portal "Mozzartsport".

Bord Evrolige doneće odluku o podeli vajld karti za učešće u narednoj sezoni, a kako su Valensija i Partizan jedini timovi koji su podneli kandidaturu, ta dva tima će i dobiti specijalnu pozivnicu za učešće! Zvanično, odluka će biti doneta u četvrtak, ali dileme praktično nema više...

Upražnjena mesta zbog suspenzije ruskih timova popuniće španski tim koji se već neko vreme pominje kao kandidat za specijalnu pozivnicu, ali i drugi srpski predstavnik u elitnom evropskom takmičenju.

Vicešampion ABA lige u nedavno završenoj sezoni predstavljaće Srbiju i region među najboljima i boriti se za trofej namenjen šampionu Evrope, onaj koji su momci u crno-belom - predvođeni Željkom Obradovićem, osvojili 1992. godine!

Naredna sezona Evrolige biće istorijska, pošto će Srbija tek drugi put imati dva predstavnika u elitnom takmičenju. Plasman u Evroligu već je obezbedila Crvena zvezda, osvajanjem titule u ABA ligi ove sezone.

Svi učesnici Evrolige 2022/23: Barselona,Real Madrid, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Fenerbahče, Anadolu Efes, Makabi, Žalgiris, Olimpija Milano, Asvel, Bajern, Alba, Virtus, Valensija, Monako, Crvena zvezda i Partizan!