STIŽE

KAKVA ČAST! LEGENDARNI TRENER GOSTUJE NA "BEOGRADSKOJ KLINICI": Njegova 52 igrača završila su u NBA - Dejvis, Rouz...

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Lepa vest za košarkaške sladokusce, Džon Kalipari će gostovati na Beogradskoj klinici.

Izvor: YouTube/CBS Sports HQ/Screenshot

Legendarni američki košarkaški trener Džon Kalipari biće ovogodišnji gost trenerskog seminara "Beogradska košarkaška klinika - Dušan Ivković“ koje se i ovog leta (1. i 2. jula) održava u Beogradu.

Organizatori kažu da će to biti "udedljivo najkvalitetniji trenerski seminar u svetu ove godine", a na to nedvosmisleno ukazuje lista predavača koju je uspelo da obezbedi Udruženje košarkaških trenera Srbije. Jedan od njih biće i čuveni član Kuće slavnih u Springfildu, poznat po neverovatnom radu na Univerzitetu Kentaki.

Kalipari je osvajač NCAA šampionata 2012. godine, a njegova čak 52 igrača draftovana u NBA, od čega su četvorica bili prvi pikovi, što je rekord u Americi.

"U kontakt sa Džonom Kaliparijem stupili smo preko Dražena Zlovarića, bivšeg pomoćnika Rika Barnsa, trenera Univerziteta Tenesi. Barns je svojevremeno bio predavač na 'Klinici', i bio je oduševljen našim seminarom i načinom na koji se vrši edukacija trenera u Srbiji. Kalipari je od mnogo ljudi i trenera iz Amerike dobio najbolje moguće preporuke i to je osnovni razlog što je pristao da dođe u Srbiju", objasnio je Strahinja Vasiljević i dodao:

"Treneri u Srbiji zaista će imati veliku privilegiju, jer je Kalipari zvezda američke košarke, a prema najavama trebalo bi da održi predavanje na temu svojih napadačkih akcija".

Osim njega među predavačima su još i Etore Mesina, Dušan Alimpijević, Izrael Gonzales...

"Lista predavača time nije zaključena, jer smo u završnim pregovorima sa još jednim trenerskim velikanom iz Amerike. S obzirom da je naš seminar ove godine poneo ime Dušana Ivakovića, imamo dodatnu obavezu da 'Klinika' bude organizavona na vrhunskom nivou", zaključio je Vasiljević.

Tagovi