Bum

MIŠKO OBJAVIO JOŠ JEDAN REBUS: Odjeknuće DVE bombe u Evroligi - šampion menja Srbina Hrvatom!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Spremaju se veliki transferi u evropskoj košarci.

Izvor: MN Press

Najpoznatiji srpski košarkaški agent Miodrag Ražnatović nagovestio je velike vesti u šampionu Evrope. Porukom na društvenoj mreži Tviter, on je nagovestio da bi u Anadolu Efes ovog leta mogli da dođu i bivši šampion Evrope, Vil Klajburn (32), i bivši NBA centar, Ante Žižić (25).

Klajburn je ove sezone otišao iz CSKA posle pet sezona, a Žižić je od 2020. igrač Makabija, nakon što je prethodno nastupao za Klivlend. Obojica bi uskoro u tandemu mogli da dođu deo tima Ergina Atamana. Istovremeno, turski stručnjak je najavio rastanak sa srpskim centrom Filipom Petruševom (22), koji je takođe i sam izrazio nameru da ode jer nije dobio šansu.

Ražnatović je objavio fotografiju na kojoj su Klajburn i Žižić zajedno u igri u dresu Darušafake, za koju su nastupali u sezoni 2016/17. "Savršen primer pikenrola krilnog košarkaša kao kreatora i centra. Pre nekoliko godina, u Istanbulu!", objavio je on.

S obzirom na to da je Klajburnov dolazak u Efes najavljen još tokom Fajnal-fora u Beogradu, na kojem je turski tim osvojio drugi put titulu Evrolige u nizu, sve ukazuje na to da će mu se u najvećem turskom gradu pridružiti i poznati hrvatski košarkaš.

Kada je u pitanju aktuelna sezona, Efes još nije završio takmičarske obaveze, jer ga očekuje finalna serija turskog plej-ofa protiv Fenerbahčea. Minulog vikenda, Ataman je ostao bez Vasilija Micića zbog nezgodne povrede, ali prve informacije iz Turske nagovestile su da bi srpski plejmejker ipak mogao da se brzo vrati na teren i da zaigra već protiv Fenera, u seriji za titulu.

Tagovi