ZADOVOLJAN

"PARTIZAN NIKAD NE ODUSTAJE!" Obradović je Amerikanca SAČUVAO za majstoricu - Svi znamo koliko je to rivalstvo veliko!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Zek Ledej je razgovarao sa novinarima posle pobede Partizana protiv Crvene zvezde.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Partizan je odbranio domaći teren, pobedom protiv Crvene zvezde obezbedio je "majstoricu". Jedan meč će odlučiti pitanje šampiona ABA lige.

Po završetku četvrtog susreta su sa novinarima pričali Matijas Lesor i Zek Ledej. Posle francuskog centra i iks-faktora pobede je krilni košarkaš crno-belih pričao odgovarao na pitanja medija.

"Pratili smo plan igre. Sada moramo da nastavimo dalje i da razmišljamo o petoj utakmici. Uživali smo u pobedi, sada sledi priprema za naredni duel", počeo je Ledej koji je veći deo drugog poluvremena odmarao, na terenu je proveo 18 minuta.

Zvezda je bolje započela meč i povela (14:22), da bi od tog trenutka Partizan preuzeo kontrolu. Napravio je seriju od čak 35:7 (49:29) i već sredinom druge deonice rešio pitanje pobednika.

"Znali smo da moramo da pratimo dogovor i plan igre. Oni su u tim trenucima pogodili neke šuteve. Međutim, mi smo tim koji nikada ne odustaje. Borili smo se, pobedili. Idemo dalje."

Motiva nije izostajalo ni pred tribinama koje su, zbog kazne ABA lige, bile u smanjenom kapacitetu.

"Dovoljna motivacija je to što se igra derbi i što nam je protivnik Zvezda. Znamo svi koliko je to rivalstvo veliko. Imamo velike ambicije, moramo da ostanemo fokusirani."

Rezultat dovoljno govori, puleni Željka Obradovića dali su 112, primili 84 poena.

"Napadački smo bili sjajni, ali i u odbrani i to je bio ključ. Treba tako da nastavimo, može to mnogo da nam pomogne u narednom meču."

Ulog u "majstorici" je jasan, na talonu su i regionalni pehar i mesto u Evroligi.

"Ne smemo da razmišljamo na taj način. Fokus mora da bude samo na pobedi. Dobili smo dve, moramo i sledeću. Ne možemo o tome da mislimo."

Vikend će provesti u pripremi za duel.

"Svaka utakmica je drugačija. Razgovaraćemo posebno o tome. Tokom vikenda ćemo se malo odmoriti i spremaćemo se za peti meč. Atmosfera će biti velika, doći će oni sa puno energije."

Na kraju je dobio i pitanje o rivalstvu večitih i da li je to očekivao kada je dolazio u Beograd.

"Nisam imao neka posebna očekivanja, uživamo i moja porodica i ja da igramo u ovakvom ambijentu. Na kraju dana mi smo tu da pobeđujemo i to je ono što moramo da radimo da bismo ostvarili ciljeve", zaključio je Ledej.