Košarka

ABA OBJAVILA SVE O KAZNI ZA PARTIZAN: Poznato koji djelovi "Pionira" će biti zatvoreni

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

ABA liga je donijela privremenu odluku o kazni za KK Partizan, a klub ima 12 sati da dostavi žalbe i novi materijal.

Izvor: MN Press

Kao što je za MONDO nezvanično potvrđeno ranije KK Partizan je kažnjen od strane ABA lige zbog incidenata na trećem meču finala ABA sa Crvenom zvezdom.

Na narednom meču "Pionir" neće biti pun jer je ABA naložila da se jedan dio tribina isprazni, tj. da se ne prodaju karte za te djelove tribina. ABA u svom saopštenju navodi:

"Zabranjuje se KK Partizan NIS prodaja i dijeljenje karata za djelove tribina kako slijedi: (i) prvih 10 redova tribine “A“; (ii) prvih 13 redova tribine “BELA LOŽA“; (iii) prvih 10 redova tribine “B“; (iv) celu tribinu “PARTER 4“; (v) cielu tribinu “PARTER 4 SENIOR“; (vi) celu tribinu “PARTER B“; (vii) celu tribinu “PLAVA LOŽA“; (viii) prvih 12 redova tribine “VIP LOŽA".

Pogledajte i grafički prikaz, dio tribina obojen žutom bojom neće biti u prodaji:

Izvor: ABA liga j.t.d.

 ABA ističe da je postupak donošenja ove odluke pokrenut po službenoj dužnosti, na temelju incidenata zabijleženih na utakmcii i na osnovu izvještaja delegata i službenog osoblja.

Navodi se i da "počinitelj prekršaja ima pravo u roku od 12 sati od dostave izvještaja delegata dostaviti svoje viđenje i da dostavi svoje eventualne prigovore, a u kojem može iznijeti sve argumente kojima osporava predmetni izvještaj delegata, a ukoliko to ne učini, smatraće se da je počinitelj saglasan s izvještajem delegata."

Navodi se i da Disciplinski sudija mora da ispita činjenice iz zapisnika delegata, a najduže koliko se privremena odluka poput ove može primijenjivati je 30 dana.

Takođe se ističe da je prema pravilniku lige domaćin meča uvijek odgovoran za sigurnost svih na meču-

“Klubovi su dužni biti u skladu sa sporazumima, ugovorima, odlukama, propisima i pravilima navedenim u članku 2. i 3. kako bi osigurali uzorno ponašanje svojih pojedinaca i navijača tokom takmičenja ABA lige. Klub domaćin je odgovoran za sigurnost i red u svojoj dvorani i njenom okruženju prije, tokom i nakon utakmica. Odgovoran je za sve incidente bilo koje prirode koji spadaju pod njegovu odgovornost prema članku 3. i podleže odgovarajućim sankcijama za te incidente", navodi se u objašnjenju ABA lige.

Partizan prema navodima iz detaljnog saopštenja ABA lige ima pravo na dostavljanje prigovora na ovakav izveštaj u roku od 12 sati od podnošenja izveštaja ABA ligi.