RASPALIO MAŠTU

HRVATU NEDOSTAJE PARTIZAN U EVROLIGI! Nahvalio navijače crno-belih, a pamti se izjava: "Draži ste mi od Cibone!"

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Mario Hezonja će ovog leta promeniti sredinu i napustiti Panatinaikos.

Izvor: MN Press

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja (27, 203 cm) odigrao je sjajnu sezonu za Panatinaikos i trenutno je bez angažmana, a prethodnih dana "šuškalo" se da bi mogao da pređe u Real Madrid.

Hezonja je to demantovao, što ne znači da se na kraju neće obistiniti, a slobodno vreme iskrostio je kako bi u Istanbulu pogledao meč polufinala plej-ofa između Galatasaraja i Efesa. Tamo su mu se posebno dopali navijači domaćeg tima, pa se setno prisetio dana kada su igrali u Evroligi. I ne samo oni...

"Nedostaju mi timovi sa ovakvim navijačima u Evroligi. Mislim na Galatasaraj, Partizan, Bešiktaš... Stari dobri dani", napisao je Hezonja na Tviteru i time podgrejao nade navijač ovih klubova.

Zanimljivo, Hezonja je u ranoj fazi karijere, kada je imao samo 17 godina, poručio da bi rado zaigrao za Partizan. Tada ga je Duško Vujošević zvao u Beograd, međutim Barselona nije htela ni da čuje. Još tada je Hezonja izrazio simpatije prema Partizanu za koji kaže da mu je "draži od Cibone".


"Čitao sam da me Dule Vujošević želi, ali i Barselona, i klubovi iz Grčke i Turske su zainteresovani za mene. Od svih njih Partizan mi je najdraži, čak mi je draži i od Cibone. Takve navijače kakve on ima nema niko. Pred njima moraš da daješ 300 odsto sebe. Uz sve to poznato je kako se u tom klubu radi sa igračima. Bio bi to dobar potez za mene", rekao je u jednom intervjuu hrvatski košarkaš koji je igrao i u NBA.

"Verovatno bi mi mnogi zamerili kada bih se preselio u Beograd, ali to me zaista ne zanima. Tu nas svi otpisuju, misleći da znaju sve, a zapravo ne znaju ništa. Svi smo isti, ljudi od krvi i mesa. Ne znam ni jednog Srbina koji je divljak, svi su odlični ljudi".

Partizan se inače upravo bori za učešće u Evroligi pošto je finalna serija protiv Crvene zvezde produžena na najmanje još jedan meč - i to pred crno-belom publikom.

Tagovi