REŠENO

KRAJ! BERTOMEU VIŠE NIJE NA ČELU EVROLIGE! Sastanak klubova završen, ostali isti problemi - šta će biti sa takmičenjima?

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Đordi Bertomeu je smenjen, ali su ostali problemi za budućnost evropske košarke.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Sastanak je završen, 11 akcionara Evrolige je obavilo razgovore i doneli su odluku koja se očekivala. Smenili su Đordija Bertomeua. Ono o čemu se pričalo neko vreme je sada dobilo i zvaničnu potvrdu.

Prema informacijama grčke "Gazete" za njegovu smenu glasali su Olimpijakos, Panatinaikos, CSKA, Armani, Žalgiris i Makabi, dok su španski klubovi (Real, Barselona i Baskonija) uz podršku Efesa i Fenerbahčea to pokušali da spreče, tačnije da produže Bertomeuov ugovor na još godinu dana. Nisu u tome uspeli.

Doduše, Đordi se neće u potpunosti povući, pošto će ostati kao spoljni savetnik Evrolige, ali neće biti glavni čovek takmičenja. Očekuje se da će ta uloga biti uklonjena i da neće sva ovlašćenja imati jedna osoba kao do sada, već njih nekoliko. Među njima se spominje i Dejan Bodiroga.

Ipak, ono što ostaje kao glavni problem jeste budućnost Evrolige i Evrokupa. Na sastanku nije rešena sudbina CSKA i učešća ruskih klubova, a pojavila se i ideja da uđe NBA liga i reši odnos između FIBA i Evrolige...

Tagovi