Gotovo!

REAL AKTIVIRAO BOMBU ZA LETO - HRVAT STIŽE U MADRID: Iz Barse otišao u NBA, sad dolazi zbog napada na Evroligu!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Kraljevski klub je izgubio finale Evrolige i odmah počeo da sklapa tim za novu sezonu, a veliko pojačanje će biti Mario Hezonja (27).

Izvor: MN Press

Real Madrid nije uspeo da aktivira fudbalsku bombu i u svoje redove dovede Kilijana Mbapea koji je produžio ugovor sa PSŽ-om, ali će veliki transfer odjeknuti u košarci. Kako prenose dobro obavešteni izvori, novi košarkaš tima iz Madrida za narednu sezonu je Mario Hezonja, sjajni hrvatski igrač koji je na početku karijere nosio dres Barselone!

Po informacijama do kojih je stigla španska "Marka", Hezonja je već dogovorio uslove sa Realom u koji će se tokom leta preseliti iz Uniksa, u kojem je odigrao fantastičnu sezonu.

Zato se u Madridu nadaju da će Hezonja biti pravo pojačanje za tim koji je nedavno igrao finale F4 Evrolige u Beogradu. Na tom meču poraženi su od Efesa, a tokom leta moraju da nastave proces podmlađivanja ekipe, jer je nekoliko nosilaca igre već u poznim igračkim godinama.

Zbog toga se priča da će prelazni rok u Madridu biti buran i da će Real dovesti nekoliko evroligaških zvezda, što nije model na koji smo od njih navikli. Ali, vremena se menjaju, a pred Pablom Lasom će biti zadatak da sa igračem koji dobro poznaje špansku košarku napadne trofej u Evroligi!

Podsećamo, Hezonja se sa 17 godina preselio u Barselonu, gde je potpisao za rezervni tim slavnog kluba. Ukupno tri sezone proveo je u Španiji, pre nego što je zaigrao u NBA ligi. Draftovan je 2015. godine sa 5. pozicije, a nosio je dres Orlanda, Niksa i Portlanda, pre nego što se vratio u Evropu.

Usledio je finiš sezone u dresu Panatinaikosa, a zatim i odlična izdanja u ruskom klubu, koji je bio hit evrolige dok timovi iz te zemlje nisu suspendovani iz takmičenja. Kao što je rekao nedavno, povratak u SAD više nikada neće biti opcija, pa mu ostaje da igra za najbolje evropske timove.