Ružno!

DONČIĆ DOBIO OGREBOTINU PREKO CELE FACE! Ovako su čuvali Slovenca - dugo će pamtiti 1. meč finala! (FOTO)

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Slovenački košarkaš već u prvoj deonici dobio uspomenu na meč finala Zapada protiv Voriorsa.

Izvor: Youtube/Chaz NBA/printscreen

Počelo je finale Zapadne konferencije u NBA ligi, a Dalas neće po dobrom pamtiti prvi meč protiv Golden Stejta. Ubedljivo su Teksašani poraženi na gostovanju u Kaliforniji, a Luka Dončić je odigrao najslabiji meč u ovogodišnjem plej-ofu.

Istina, ubacio je Slovenac 20 poena, ali procenti nisu bili na visokom nivou na koji je navikao ljubitelje košarke. Na to je uticao Endrju Vigins koji ga je fantastično čuvao ceo meč, a već u prvom periodu meča ga je "opomenuo".

Dok je pokušavao da spreči napad koji je Dončić organizovao, Vigins je slovenačkog košarkaša zakačio rukom po licu i noktom mu napravio ogrebotinu preko cele face! Sa crvenom linijom koja je od nosa išla preko obraza Dončić je odigrao ceo meč protiv velikog favorita. 

Ovako je Luka zaradio povredu:

Nije to bila povreda zbog koje se izlazi iz igre ili propušta neki meč u seriji, ali nema sumnje da je Vigins uticao na Dončića.

Čvrstom odbranom pokazao mu je da će mu protiv Golden Stejta biti mnogo teže nego u prethodnim rundama, a čak sedam izgubljenih lopti nekadašnjeg igrača Real Madrida pokazatelj su da je stiv Ker doneo pravu odluku kada je Viginsa delegirao za čuvara. Endrju je bio "flaster" na Dončiću, a i pored toga što je imao mnogo zadataka u odbrani, doprineo je pobedi i pred protivničkim košem.

Pogledajte kompletnu akciju Dončića:

Povreda Luke Dončića
Izvor: YouTube/Chaz NBA

Tagovi