Brutalno!

DŽIMI BATLER JE ZVER! NIJE POGODIO TROJKU, A DAO 41 POEN: Sam napravio preokret u finalu - Majami vodi!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Najbolji košarkaš Majamija imao je impresivno veče protiv Bostona u prvom meču finala Istoka.

Izvor: Profimedia

Počelo je finale Istočne konferencije NBA lige, a Majami je uspeo da odbrani domaći teren protiv Bostona (118:107). Pobedom nakon velikog preokreta u trećoj deonici napravili su korak ka velikom finalu, a najzaslužniji za to bio je iskusni Džimi Batler.

Temperamentni košarkaš tima sa Floride bio je najbolji pojedinac meča sa 41 poenom na ovom susretu, od čega je čak 17 postigao u trećoj deonici, jedinoj koja je rešena u korist Majamija. U tom delu igre Hitsi su napravili veliki preokret, istopili zaostatak sa poluvremena i stekli prednost koju nisu mogli da izgube u poslednjem kvartalu.

Majami - Boston 118:107 (25:28, 29:34, 39:14, 25:31)

Čovek koji je samo tokom ove sezone imao ispade poput onog kad je pretio klupi Denvera zbog incidenta u kojem je učestvovao Jokić ili kompletnom Filadelfijom nakon što ih je izbacio iz plej-ofa pre nekoliko dana, opet je pokazao svoj košarkaški talenat. Takav je lik Džimi, specifičan i van terena i na njemu, veoma težak i za saradnju i za čuvanje.

Protiv Bostona je ubacio 12/17 šuteva za dva poena, kao i 17/18 slobodnih bacanja, što je Majamiju bilo dovoljno za preokret. Kao pravi lider tima Erika Spolstre, Batler je vukao u trećoj deonici - onoj koja se ispostavila kao odlučujuća.

Boston je imao prednost na poluvremenu, ali se u nastavku meča videlo da skraćena rotacija Seltiksa neće moći da izdrži tempo. Bez Ala Horforda i Markusa Smarta, dvojice izuzetno bitnih igrača tokom ovogodišnjeg plej-ofa, Boston nije mogao da napravi brejk na Floridi. Da stvari po Boston budu gore, oni ne znaju da li se dvojac vratiti za drugi meč ove serije!

U nedostatku dvojice važnih igrača Boston Seltiksi su lepo podelili poene pa je tako Džejson Tejtum meč završio sa 29 poena, Džejlen Braun je dodao 24, a po 18 su imali Pričard i Vilijams. Raspoloženi Batler najveću pomoć imao je od Hiroa koji je susret završio sa 18 poena.