Košarka

SKANDAL U ŠPANIJI - PREDSEDNIK NATERAO IGRAČE DA KLEČE: Osvojili dve LŠ, ispali iz lige, pa morali da mole za oproštaj!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Predsednik kluba je naterao igrače da kleče, a taj njegov gest nije dobro prošao. Mnogi su se javili i istakli da ovakav gest nije poželjan na terenima.

Izvor: Youtube/ACB/printscreen

Poslednje kolo Endesa lige donelo je nekoliko dramatičnih mečeva u borbi za opstanak. Saragosa je uspela da pobedi Mursiju i opstane u poslednjem meču karijere Omara Kuka, a ispali su San Pablo Burgos i Andora.

Tim Andore koji je stigao do polufinala Evrokupa nije uspeo da se zadrži u najvišem rangu španske košarke, a ispadanje iz lige igrači San Pablo Burgosa morali su da završe klečanjem na terenu! 

Ekipa je u poslednjem kolu izgubila od Fuenlabrade 86:83 i tako se posle pet sezoa preselila u niži rang. Ekipa koja je 2020. i 2021. godine osvojila FIBA Ligu šampiona sad će biti u drugom rangu, a predsednik kluba Feliks Sančo je zbog toga izašao na teren i naredio igračima da kleknu! 

Navijači su na tribinama snimljeni kako plaču, a da  bi se izvinili svima na neuspehu igrači su klekli i tako stajali skoro minut pred navijačima. To je naišlo nakon meča na vrlo oštre kritike, ali odmah posle utakmice svi su prihvatili odgovornost. 

"Nikada nisam zažalio što sam stigao ovde, ovo je veliki projekat. Mi smo mlad klub koji je imao mnogo uspeha Ovo je momenat u kome jako patimo, ali imamo nasleđe sa navijačima i ovom halom", rekao je trener Pako Olmos posle meča.

A kapiten Ćavi Rabaseda je priznao da je tim ispod nivoa cele sezone.

"Nismo igrali onako kako se od nas očekuje na ovom meču, ali ni cele godine. Mnogo smo toga propustili i igrači su krivi za ovo što se desilo", rekao je on.

Pogledajte i kako je izgledao gest igrača nakon meča: