Legenda

LEGENDARNI PLEJ SE GUŠIO U SUZAMA - GOTOVO JE! Znamo ga iz Budućnosti, sad je završio karijeru posle 20 godina! (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Nije mogao Omar Kuk da zadrži suze posle ovog meča.

Izvor: Twitter/eurohoops

Jedna velika karijera je gotovo, a završila se u suzama! Sa 40 godina, posle meča u kome je svom timu sačuvao plasman u Endesa ligi nekadašnji plejmejker Budućnosti Omar Kuk završio je karijeru. 

Saragosa je savladala Mursiju i tako je poslala u niži rang, a Kuk je na ovom meču zabeležio tri poena i tri asistencije, a odmah posle meča je zaplakao!

"Ovo je moja poslednja utakmica, sada ću se povući posle više od 20 godina igranja. Duga karijera, a ovo je vjerovatno moja poslednja utakmica. Bila je teška sezona, povrijedio sam se i propustio tri mjeseca na početku i prvi put u karijeri sam toliko dugo bio odsutan", rekao je u suzama Kuk posle meča.

Pogledajte kako je to izgledalo:

 Kuk je posle samo jedne godine na koledžu krenuo da igra profesionalno, a nakon epizode u Portlandu i Torontu otišao je u Evropu gdje se zadržao od 2005. godine pa sve do sada. Posle Belgije, Francuske i Rusije 2007. godine došao je u Crvenu zvezdu i posle sjajne godine u crveno-bijelom uspio da se nametne.

Otišao je u Unikahu, a odatle u Valensiju, pa u Olimpiju iz Milana. Igrao je za Lijetuvos Ritas, a u ABA ligu se vratio u dresu Budućnosti gdje je proveo dvije sezone. Poslednjih šest godina igrao je u Španiji za Estudijantes, Gran Kanariju i Saragosu. 

U karijeri je postao četvrti asistent u istoriji Evrolige, a od osvojenih trofeja mogu se izdvojiti FIBA Liga šampiona, FIBA Euročelendž kup, dvije titule i dva kupa u Crnoj Gori kao i jedan osvojeni kup Belgije. 

Tagovi