Dogovoreno?

TRENIRAO GA U ZVEZDI, SAD GA VODI U EVROLIGU! Obradović objavio prepisku sa Amerikancem - svi videli koliko ga poštuje

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Srpski stručnjak opet će sarađivati sa jednim od svojih omijenih igrača

Izvor: MN Press

Bivši trener Crvene zvezde Saša Obradović i nekadašnji šuter crveno-belih Džordan Lojd (28) od ovog leta bi opet mogli da sarađuju, u Monaku. Srpski stručnjak je navodno "pikirao" Amerikanca za svoj sastav za sledeću sezonu, u kojoj će dobiti značajno veći budžet za sklapanje tima.

Lojd je otišao prošle godine iz Zvezde u Zenit, a nakon što je napustio ruski klub nakon izbacivanja iz Evrolige, bivši bek Toronto Reptorsa razmatra opcije za budućnost.

Poznato je da Obradović veoma poštuje Lojda i na terenu i van njega. Za vreme kratkog mandata na klupi crveno-belih, Amerikanac mu je bio najpouzdanija opcija u napadu, dok je sa druge strane isticao i njegove ljudske kvalitete.

Izvor: MN Press

"Igrača kao Džordana Lojda će biti vrlo teško potpisati u budućnosti, kao čoveka, kao igrača i saigrača. Jednostavno, pun paket", napisao je Obradović o Lojdu mesec dana nakon odlaska iz Zvezde. Uz to, objavio je i poruku kojom se evroligaški šuter oprostio od njega:

"Treneru, nemam ništa osim pozitivnih stvari da kažem o vama. Tako je sad, tako će biti i u budućnosti. I poštujem vas. I dalje je mnogo posla preostalo, a konačno sam srećan i sposoban da igram", poručio je tada Lojd, nakon što ga je dugačka pauza zbog korone žestoko uzdrmala te sezone.

Monako je u takmičarskoj godini na izmaku napravio veliki rezultat u Evroligi, jer je igrao "majstoricu" u plej-ofu protiv Olimpijakosa, za plasman na Fajnal-for. Zanimljivo je to da je upravo Lojd ove sezone bio najefikasniji u pobedi Zenita protiv Obradovićevih "kneževa". Na tom meču ubacio je 20 poena i nije promašio šut za tri (5/5).