PAMTI!

JOKIĆ TRAŽI PROCENAT ZBOG JEDNE REKLAME! Ušao je u NBA, a niko nije vidio njegovu fotografiju - Nikola nije zaboravio!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Nikola Jokić se prisjetio i čuvene reklame za vrijeme NBA drafta 2014. godine kada nije prikazana njegova slika, već brza hrana.

Izvor: Twitter/screenshot/NBABlackburn/YouTube/Screenshot/Fanatics View

Nikola Jokić je ispisao nove stranice istorije. Postao je tek 13. igrač u istoriji NBA koji je dva puta uzastopno postao MVP lige. Pridružio se tako asovima poput Majkla Džordana, Vilta Čembrlena, Karima Abdula-Džabara, Lerija Birda, Bila Rasela...

Prosječno je bilježio 27,1 poen, 13,8 skokova i 7,9 asistencija po meču i zasluženo je došao do laskavog priznanja, ubjedljivo ispred prvog pratioca Džoela Embida. A, kako je sve počelo? Tako što je prespavao draft na kom je umjesto njegove slike išla reklma za brzu hranu.

Tog 26. juna 2014. godine je u Bruklinu održan draft na kom je Jokić izabran tek sa 41. pozicije od strane Denvera. Tada je "ESPN", koji je prenosio draft, pustio reklamu za "Tako Bel" umjesto fotografije Srbina.

Sada je srpski centar stigao i da se našali na tu temu dok je razgovarao sa novinarima iz svoje kuće u Somboru.

"Nadam se da ću imati neki procenat od njih zbog toga", nasmijao se Nikola.

Zatim je nastavio da priča o svojoj karijeri.

"Prešao sam dug put. Prespavao sam taj draft i nisam mnogo razmišljao o svemu tome. Igrao sam u Evropi, sad sam u NBA ligi. Lijepo putovanje, nadam se da se neće zaustaviti", zaključio je Jokić.